, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin

Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti 

Prilikom uređenja kuhinje važno je osigurati balans između estetike i funkcionalnosti. Uređenje vaše kuhinje trebalo bi da bude planirano tako da olakša svakodnevne aktivnosti, omogući efikasno kretanje i pruži dovoljno prostora za rad. Takođe, pažljivo biranje kvalitetnih materijala i elemenata, poput kuhinjskih ormarića i radnih površina, ključno je za stvaranje funkcionalnog i udobnog prostora.

Odlična ideja za pronalaženje ispiracije pri uređenju jeste ta da se izabere jedan komad nameštaja ili neki dodatni kuhinjski element koji će biti glavni izvor inspiracije – na primer elementi određenog stila, kolekcije posuđa u jednoj boji ili materijalu…

Kuhinja PETRA 200 predstavlja kompletno rešenje za uređenje kuhinjskih prostorija. Odlikuje je jedinstveni savremeni dizajn u kombinaciji grafit sive boje, bele lak i sive mat folije, i zadovoljava estetske zahteve u uređenju svakog ambijenta. Poseduje praktično raspoređen prostor za odlaganje sa pregradnim delovima u donjim i visećim segmentima, kao i dve fioke, a detalj koji bi upotpunio sam ambijent jeste dodavanje led rasvete.

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin
Kuhinje sa stilom - balans estetike i funkcionalnosti  4

Kuhinja PETRA 200 idealna je za kombinovanje sa žičanim nameštajem i dekoracijom, jer sadrži detalje poput crnih metalnih ručica. Uz ambijent bi se odlično uklopile trpezarijske stolice ERIS u crnoj boji. Radna površina kuhinje pogodna je za dekorativne kuhinjske elemente, koji se takođe i estetski uklapaju uz kuhinju, poput kutije za pribor MODERN i boce MODERN. Neizostavan je naravno i escajg, kao i posude za so i biber, a obavezan deo svake kuhinje su i vinske čaše.

Boje igraju veliku ulogu u tome da li prostorija izgleda privlačno i udobno. Krečenje zidova, dodavanje zidnih obloga ili pločica može biti jednostavan način da osvetlite prostoriju, a prava kombinacija boja može pomoći u stvaranju modernog i funkcionalnog prostora. Svetlije boje imaju tendenciju da otvore prostoriju i čine je većom, a neutralne nijanse, poput bele, krem i bež mogu dati dovoljno kontrasta.

Kuhinja KENT 200, u kombinaciji dekora belog hrasta sa sivim hrastom, zadovoljiće sve funkcionalne i estetske zahteve u opremanju ambijenta kuhinje. Uspešna upotrebna rešenja koja se sastoje od standardnih i poluzastakljenih dvokrilnih i jednokrilnih visećih elemenata, kao i donjih elementa, sa kombinacijom pregradnog dela i praktičnih fioka, primer su za sklad i dobru organizaciju koji u dom unose dodir rustike i rafiniranog ukusa.

Praktično posuđe sa drvenom obradom, poput činije MODERN i tacne FIVE, upotpunilo bi sam ambijent, a ujedno ima i korisnu funkciju. Kao dodatni dekorativni detalj možete dodati i veštačko cveće u saksiji ATMOSPHERA.

Ukoliko ste ljubitelj klasičnog stila, sjajan izbor je kuhinja VALENCIA 200, dostupna u dve kombinacije dekora. Kombinacija artisan hrasta, opak bele i bele mat folije daje toplu estetiku enterijeru, dok kombinacija dekora artisan hrast, grafit sive i sive mat folije unose u prostor suptilniju, monohromatsku notu. Frontovi obe kombinacije dekora su obogaćeni crnim ručicama jednostavnog dizajna, koje su usklađene sa dizajnerskom linijom cele kolekcije.

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin
Kuhinje sa stilom - balans estetike i funkcionalnosti  5

Uz kuhinju VALENCIA 200 dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uklopite trpezarijske stolice EVELYN u sivom štofu. Ambijent možete dodatno osvežiti elementima poput cediljke MODERNčinije za salatu FIVEkuhinjske rukavice, a uvek lep detalj je dekorativno cveće u saksiji.

Fokusom na balans između praktičnosti i estetike, kuhinjski ambijent postaje mesto inspiracije, kreativnosti i udobnosti. Uređenjem kuhinje odražavamo naše vrednosti i pričamo našu priču. Zato, stvorite kuhinjski ambijent kojim dobijate prostor u kojem se rađaju trenuci koji vaš dom ispunjavaju toplinom i srećom.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin