, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin

Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti 

Prilikom uređenja kuhinje važno je osigurati balans između estetike i funkcionalnosti. Uređenje vaše kuhinje trebalo bi da bude planirano tako da olakša svakodnevne aktivnosti, omogući efikasno kretanje i pruži dovoljno prostora za rad. Takođe, pažljivo biranje kvalitetnih materijala i elemenata, poput kuhinjskih ormarića i radnih površina, ključno je za stvaranje funkcionalnog i udobnog prostora.

Odlična ideja za pronalaženje ispiracije pri uređenju jeste ta da se izabere jedan komad nameštaja ili neki dodatni kuhinjski element koji će biti glavni izvor inspiracije – na primer elementi određenog stila, kolekcije posuđa u jednoj boji ili materijalu…

Kuhinja PETRA 200 predstavlja kompletno rešenje za uređenje kuhinjskih prostorija. Odlikuje je jedinstveni savremeni dizajn u kombinaciji grafit sive boje, bele lak i sive mat folije, i zadovoljava estetske zahteve u uređenju svakog ambijenta. Poseduje praktično raspoređen prostor za odlaganje sa pregradnim delovima u donjim i visećim segmentima, kao i dve fioke, a detalj koji bi upotpunio sam ambijent jeste dodavanje led rasvete.

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin
Kuhinje sa stilom - balans estetike i funkcionalnosti  4

Kuhinja PETRA 200 idealna je za kombinovanje sa žičanim nameštajem i dekoracijom, jer sadrži detalje poput crnih metalnih ručica. Uz ambijent bi se odlično uklopile trpezarijske stolice ERIS u crnoj boji. Radna površina kuhinje pogodna je za dekorativne kuhinjske elemente, koji se takođe i estetski uklapaju uz kuhinju, poput kutije za pribor MODERN i boce MODERN. Neizostavan je naravno i escajg, kao i posude za so i biber, a obavezan deo svake kuhinje su i vinske čaše.

Boje igraju veliku ulogu u tome da li prostorija izgleda privlačno i udobno. Krečenje zidova, dodavanje zidnih obloga ili pločica može biti jednostavan način da osvetlite prostoriju, a prava kombinacija boja može pomoći u stvaranju modernog i funkcionalnog prostora. Svetlije boje imaju tendenciju da otvore prostoriju i čine je većom, a neutralne nijanse, poput bele, krem i bež mogu dati dovoljno kontrasta.

Kuhinja KENT 200, u kombinaciji dekora belog hrasta sa sivim hrastom, zadovoljiće sve funkcionalne i estetske zahteve u opremanju ambijenta kuhinje. Uspešna upotrebna rešenja koja se sastoje od standardnih i poluzastakljenih dvokrilnih i jednokrilnih visećih elemenata, kao i donjih elementa, sa kombinacijom pregradnog dela i praktičnih fioka, primer su za sklad i dobru organizaciju koji u dom unose dodir rustike i rafiniranog ukusa.

Praktično posuđe sa drvenom obradom, poput činije MODERN i tacne FIVE, upotpunilo bi sam ambijent, a ujedno ima i korisnu funkciju. Kao dodatni dekorativni detalj možete dodati i veštačko cveće u saksiji ATMOSPHERA.

Ukoliko ste ljubitelj klasičnog stila, sjajan izbor je kuhinja VALENCIA 200, dostupna u dve kombinacije dekora. Kombinacija artisan hrasta, opak bele i bele mat folije daje toplu estetiku enterijeru, dok kombinacija dekora artisan hrast, grafit sive i sive mat folije unose u prostor suptilniju, monohromatsku notu. Frontovi obe kombinacije dekora su obogaćeni crnim ručicama jednostavnog dizajna, koje su usklađene sa dizajnerskom linijom cele kolekcije.

, Kuhinje sa stilom – balans estetike i funkcionalnosti , Gradski Magazin
Kuhinje sa stilom - balans estetike i funkcionalnosti  5

Uz kuhinju VALENCIA 200 dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da uklopite trpezarijske stolice EVELYN u sivom štofu. Ambijent možete dodatno osvežiti elementima poput cediljke MODERNčinije za salatu FIVEkuhinjske rukavice, a uvek lep detalj je dekorativno cveće u saksiji.

Fokusom na balans između praktičnosti i estetike, kuhinjski ambijent postaje mesto inspiracije, kreativnosti i udobnosti. Uređenjem kuhinje odražavamo naše vrednosti i pričamo našu priču. Zato, stvorite kuhinjski ambijent kojim dobijate prostor u kojem se rađaju trenuci koji vaš dom ispunjavaju toplinom i srećom.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak, Gradski Magazin

QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak

Istinski ljubitelji filmova znaju da svaki odlazak u bioskop pričinjava ogromno zadovoljstvo. Veliki ekran, jasni …

Wizz Air uvodi posebne letove iz Srbije na Evropsko fudbalsko prvenstvo 2024. godine

Direktni letovi za fudbalske navijače iz Beograda do Nemačke na utakmice grupne faze reprezentacije Srbije …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin