Kurs, Kurs samoodbrane, Gradski Magazin
Avgustovski ženski dan - kurs samoodbrane

Kurs samoodbrane

Avgustovski ŽENSKI DAN- Kurs samoodbrane

Ovoga meseca, po prvi put, Ženski dan biće organizovan u dva dana- u subotu i u nedelju, 29. i 30.avgusta.

Kurs samoodbrane će se održavati od 15.00h do 18.00h,u prostorijama Kulturnog centra Rex, Jevrejska 16.

Kurs će voditi žene-ninđe, tj kunoići, Marija Nikolić i Jovana Lukić iz Ninđucu kluba Buđin koji ove godine slavi devetnaest godina od osnivanja.

Samoobrana za žene donosi praktične tehnike zaštite i odbrane u brojnim situacijama, na ulici, u automobilu, na poslu ili u vlastitom domu. Ninđucu Vam nudi slobodu da istraživanjem dođete do najboljih rešenja za različite napade, da naučite da se izborite sa panikom, pravilno padate, branite se kada ste oborene na pod, razvijete naviku da vodite računa o okruženju u kojem se nalazite, kuda se krećete, naučite da brzo osmislite i upotrebite priručno oružje, kao i da koristite ostale napadače i predmete kao prepreke i zaklon. Ninđucu se oslanja na prirodu instinktivnih pokreta udaraca u ranjive mete, kao što su prepone, grlo i oči, što i sitnijim ili slabijim osobama olakšava savladavanje jačeg protivnika, kao i funkcionisanje pod stresom i u stanju šoka. U cilju samoodbrane, koristi se i inercija tela protivnika koji može biti i fizički jači. Bez obzira na prethodno iskustvo ili životne stavove, Ninđucu će vam pomoći da otkrijete i izbegnete napad, i budete spremnije fizički i psihički – da budete sigurne u sebe i svoje pokrete.

Ženski dan je, kao i uvek, otvoren i besplatan za sve žene.

Program Ženski dan je otpočeo pre osam godina i do sada imao preko pedeset učiteljica, koje su rado prenosile svoja znanja i veštine.

Projekat podržava Rekonstrukcija Ženski Fond.
Ovoga meseca, po prvi put, Ženski dan biće organizovan u dva dana- u subotu i u nedelju, 29. i 30.avgusta. Kurs će se održavati od 15.00h do 18.00h,u prostorijama Kulturnog centra Rex, Jevrejska 16.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda, Gradski Magazin

Veliko otvaranje ski sezone na Kopaoniku od 7. do 10. decembra u znaku bogatog sadržaja i prepozantljivo dobrog provoda

Zimska sezona na omiljenoj destinaciji celog regiona, zvanično se otvara 7. decembra sa manifestacijom Ski …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin