bolesti, Kvazi bolesti lenjih srednjoškolaca, Gradski Magazin

Kvazi bolesti lenjih srednjoškolaca

Foto: Canadianfamily

Srednjoškolci su nam uglavnom bolesni. Obično su zaražrni nedelju dana u periodu kada su im određeni pismeni ili kontrolni zadaci. A pitamo se, od čega boluju naši lenji đaci.

Pa dobro Stanislave gde si cele nedelje? Propustio si dosta gradiva. Jel si bio bolestan? Profesorka, naravno da jeste! Možete da pitate njegove roditelje. Pitamo se, šta mu se desilo pa nije mogao da prisustvuje nastavi.

Najčešće bolesti u jednom odeljenju su:

  • DIJAREJA

Dom zdravlja najčešće izdaje opravdanja svedena na bolest dijareje. Skoro svaki đak ima problem sa stolicom jer je najverovatnije pojeo nešto kvarno. Obezbeđeno je opravdanje za tri dana ali… kako opravdati još dva radna dana. Naravno, na šarm. Kada počnu da se krive i prenemažu od bola, pa onda lepo sve priznaju lekaru, ko im ne bi dao papir. Ukoliko je ovaj zdravstveni problem sve više učestaliji kod vaše dece, jednostavno im kupite neki antidijaroik. Ne nasedajte!

  • TROVANJE

Danas su morali da se otruju. U vazduhu ima nečeg štetnog. Kod lekara će se pojaviti pognute glave i žaliti se na mučninu i iznemoglost. Naravno, ovakva bolest zaslužuje sedam dana odmora od škole. Pametan i kvaran potez.

  • STOMAČNI VIRUS

Sve isto, ali malo drugačije spakovano. Simptomi su slični, povraćanje i dijareja, i može da se produži do neverovatnih nedelju dana. Stomačni virus, pun pogodak!

  • ALERGIJE

Lukavo! U ovom slučaju možemo da izbegenemo školski dispanzer i oslonimo se na naše roditelje „lažove“. Možemo se izvaditi na alegrije koje utiču na disanje i optužiti polen ili ambroziju. Nije loša ideja ni ujed pauka ili nekog drugog insekta. Mada, bilo bi lepo izbegavati kožne alergije jer nemate dokaz da potkrepite svoju bolest.

  • MISTERIOZNE BOLESTI

Nesvestiva, boginje, bronhitis, upala pluća… Obično se ne vade na psihičke bolesti ali ako moraju, odabraće poremećaj sna. Držite se prvih četiri jer je ovo previše za svačiji ukus.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima, Gradski Magazin

Uskoro će biti još više plastičnih flaša s privezanim čepovima

Neki su nezadovoljni zbog toga što je sve više plastičnih flaša s čepovima koji su …

, Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri, Gradski Magazin

Istraživanje: Deca više ne žele da budu nastavnici i lekari već influenseri

Deca više ne žele da postanu nastavnici, lekari i biznismeni već influenseri, pokazalo je novo …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin