Lagani nedeljni slatkiš: Čiz kejk, Gradski Magazin

Lagani nedeljni slatkiš: Čiz kejk

Izvor: 24 sata kuhinja

Foto:

Ukoliko ne volite da provodite mnogo vremena u kuhinji, onda je ovo pravi recept za vas. Ukusni Čiz kejk, možete napraviti za svega pola sata, a u njegovom ukusu ćete uživati mnogo duže!

Čiz kejk, Lagani nedeljni slatkiš: Čiz kejk, Gradski Magazin

 

Odvojiti belanca od žumanaca i umutiti belanca i šećer u fini sneg. Umutiti maskarpone sa žumancima dok se dobro ne sjedine. Sjediniti umućena belanca s umućenim sirom i žumancima i dodati sok od limuna. Zagrejati rernu na 200 stepeni, modlu premazati puterom i šećerom i napuniti otvore masom do 2/3 zapremine svakog otvora. Staviti u rernu i peći 15 do 20 minuta. Pripremiti preliv. U šerpicu staviti višnje, šećer i vino. Ukuvati 10 minuta. Kada se kolač prohladi preliti voćnim miksom, ili miks servirati sa strane.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

DOSELJENI BEOGRAD, SVI BI BAŠ U OVU BEOGRADSKU OPŠTINU, TU IMA NAJVIŠE DOSELJENIH! Ovo su najtraženiji srpski gradovi, Gradski Magazin

SVI BI BAŠ U OVU BEOGRADSKU OPŠTINU, TU IMA NAJVIŠE DOSELJENIH! Ovo su najtraženiji srpski gradovi

Tokom prošle godine 135.194 ljudi promenilo je prebivalište, odnosno trajno se preselilo iz jednog u …

Proglašen pobednik Neoplanta nagradnog konkursa „Napravi kobasicu po svom ukusu”

Nagradni konkurs kompanije Neoplanta „Napravi kobasicu po svom ukusu“, koji je trajao četiri nedelje, završen …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin