Laguna : Novi roman “Iver”, Gradski Magazin

Laguna : Novi roman “Iver”

Novi roman Ota Oltvanjija „Iver“, u izdanju Lagune, naći će se pred čitaocima od ponedeljka, 23. februara.

„Iver“ je priča o porodičnom prokletstvu i raskolu. To je porodična saga i psihološki triler o moćnoj familiji umetnika, čiji se članovi decenijama igraju intriga, jedni drugima smeštaju i zagorčavaju život samo zato što duboko veruju da time polažu žrtvu na oltaru Fortune i da će tako u svemu biti uspešniji. Glavna junakinja ulazi u porodicu preko svog momka i otkriva sve njihove tajne i spletke.

Knjiga je podeljena na četiri dela od kojih svaki nosi ime jednog lista deteline od četiri lista (nada, ljubav, vera i sreća). Kako sam autor kaže, „Iver“ je u njemu sazrevao celu deceniju.

„Sa osnovnom zamisli za ’Iver’ živeo sam više od deset godina – primetio sam da su u mom slučaju ideje tad najupotrebljivije, kad su dobro marinirane – ali sam se odvažio da se uhvatim ukoštac s njom tek kad sam osetio da sam kao pisac dorastao tom zadatku.“

Sticajem okolnosti roman je, između ostalog, pisan na egzotičnim lokacijama kao što su Kuća za pisce u Pazinu, u Istri, i u Molivosu, na ostrvu Lezbos.

„Otkrio sam na najlepši mogući način da mogu da pišem gde god me bace.“

U odnosu na autorov dosadašnji opus, knjiga je drugačija.

„Ali svaka sledeća knjiga mora bar malo da bude drugačija, jer mora prevashodno meni da bude zanimljiva. Međutim, kao i uvek dosad, želeo sam da napišem knjigu kakve najviše volim da čitam: one zbog kojih ću se zaboraviti, izgubiti se u njima, osetiti uzbuđenje i želju da saznam šta će se dogoditi, da sam na kraju istovremeno tužan i srećan. Nadam se da sam bar delimično u tome uspeo.“

Oto Oltvanji aktivno piše od ranih devedesetih. Objavio je četrdesetak pripovedaka u brojnim časopisima i antologijama. Preveo je nekoliko knjiga sa engleskog jezika. Autor je romana Crne cipele (2005) i Kičma noći (2010). „Iver“ je njegov treći roman, uzbudljiv psihološki triler pun obrta u kojem ćete uživati do poslednje stranice.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin