PETAR ĐORĐEVIĆ, Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski Magazin

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!

LEGENDA OTIŠLA U LEGENDU – Petar Đorđević iznedrio je brojne uspešne sportiste, obučavao pripadnike specijalnih jedinica i uporedo se bavio humanitarnim radom


PETAR ĐORĐEVIĆ, Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski MagazinPetar Đorđević (rođen 1953. godine), legendarni karate majstor koji je proizveo mnoge momke u velike sportiste preminuo je u nedelju u Beogradu, a uz njegovu bolničku postelju do upokojenja je bio protojerej stavrofor Vojislav Bilbija.

PETAR ĐORĐEVIĆ, Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski MagazinKroz Petrovu školu prošle su generacije u Radničkom sa Crvenog krsta na Vračaru. Mlade borce Đorđević je podučavao viteštvu, kako u sportu, tako i u svakodnevnom životu – da stasaju u fizički i duhovno zdrave ljude i da cene i poštuju sebe i druge.

PETAR ĐORĐEVIĆ, Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski MagazinUčio ih je da se i u ringu i na ulici ponašaju u skladu sa pravilima ferpleja. Organizovao je brojne humanitarne akcije, a pored karatea obučavao je mlade i drugim borilačkim veštinama. Držao je obuku i pripadnicima specijalnih jedinica.

PETAR ĐORĐEVIĆ, Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski MagazinSveštenik Vojislav Bilbija, koji je ispratio Đorđevića, i sam je karate majstor, a široj javnosti postao je poznat dok je kao duhovnik obilazio i ispovedao srpske zatočenike u Hagu. Takođe je organizovao brojne humanitarne akcije za ugrožene od Krajine do Kosmeta, a vodio je i fond „Srpsko dete“.

Sahrana Petra Đorđevića obaviće se sutra, 10. avgusta, na beogradskom groblju Orlovača. Opelo počinje u 11.30 sati.

PRESSSERBIA

 

O Dalibor

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

Aquaworld, ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin