Anita Ekberg, Legendarna švedska glumica Anita Ekberg preminula u 83. godini, Gradski Magazin

Legendarna švedska glumica Anita Ekberg preminula u 83. godini

Izvor: Tanjug

Legendarna švedska glumica Anita Ekberg, model i seks simbol pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, najpoznatija kao Silvija iz Felinijevog “Slatkog života” preminula je u 83. godini, prenosi AFP.

Rođena je 1931. godine u Malmou kao šesto od osmoro dece. U svojim tinejdžerskim godinama, radila je kao manekenka, a 1950. se prijavila na takmičenje Miš Malmoa, a zatim i za Mis Švedske koji je osvojila . Posle te pobede otišla je u SAD da se takmiči za titulu Mis Universe, uprkos tome što nije govorila engleski. Tamo je upoznala značajne ljude, a kao starleta u studiju Universal imala je lekcije u drami, dikciji, plesu, jahanju i mačevanju.

Nakon što se 50-tih pojavila u nekoliko trač časopisa, konačno joj je uspelo i u filmskoj industriji. Glumila je u filmovima sa Džonom Vejnom, Loren Bekol, Dinom Martinom i Džerijem Luisom. “Paramount” joj je dao ulogu u filmu “Rat i mir” koji je snimljen u Rimu 1956. godine u kojem je glumila i Odri Hepbern. Glumila je i u filmovima Woman Times Seven, Way… Way Out, The Alphabet Murders, Nel segno di Roma, Paris Holiday, Hollywood or Bust i drugim. Bila je udata za britanskog glumca Entonija Stila od 1956. do 1959. godine, a od 1963. do 1975. sa glumcem Rikom Van Nutterom. Bila je u ljubavnim vezama sa mnogim poznatim ličnostima svog vremena kao što su Marčelo Mastrojani, Erol Flin, Frenk Sinatra, Geri Kuper i drugi. U Švedskoj nije živela od ranih 50-tih godina i retko ju je posećivala.

Pogledajte insert iz filma La Dolce Vita:

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin