lenovo, Lenovo novi proizvodi, Gradski Magazin

Lenovo novi proizvodi

Lenovo: Noviteti iz Yoga i Think porodice i saradnja sa Google-om

Lenovo™ predstavlja YOGA 900S, najtanji konvertibilni laptop na svetu

Osam novih YOGA™, ideacentre™ i ideapad™ uređaja za bolje poslovno, gejming i multimedijalno iskustvo

 • Ugljenična vlakna omogućuju YOGA 900S laptopu da bude najtanji konvertibilni laptop na svetu1
 • Noviteti u gejming svetu sa nova četiri uređaja iz Y serije: ideapad Y900, Lenovo Y27g zakrivljeni gejming monitor i specijalne Razer™ edicije ideacentre Y900 RE računara i Lenovo Y27g RE zakrivljenog gejming monitora
 • ideacentre 610S je kompaktan kućni računar sa opcionim bežičnim projektorom2 koji omogućuje multimedijalno iskustvo na velikom ekranu
 • Novi ideapad 700 i 710S laptopovi predstavljaju savršenu ravnotežu performansi i mobilnosti

Na međunarodnom CES sajmu, kompanija Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) predstavila je portfolio uređaja nove generacije: osam novih laptopova, desktop računara i monitora iz YOGA, ideapad i ideacentre linije koji unapređuju praktično svako računarsko iskustvo, bilo da je u pitanju posao, gejming ili zabava. Sa YOGA 900S konvertibilnim laptopom kao glavnim proizvodom, nova kolekcija nudi korisnicima prepoznatljiv dizajn i performanse, pri čemu poseduje izuzetnu mobilnost.

lenovo, Lenovo novi proizvodi, Gradski Magazin

Najtanji konvertibilni laptop na svetu1 – YOGA 900S

YOGA 900S laptop je kreiran tako da bude neodoljivo tanak i znatno laganiji od prethodnih modela sa debljinom od samo 12,8 mm i težinom od 999 g, što mu omogućuju ugljenična vlakna od kojih je napravljen. Ovaj laptop sa Windows 10 operativnim sistemom omogućuje korisnicima i do 10,5 časova3 video repordukcije tako da ljudi koji često putuju mogu da ga spakuju u ručni prtljag i koriste ga na letu od Las Vegasa do Londona bez dodatnog punjenja. Prepoznatljive šarke na ovom konvertibilnom laptopu omogućuju korisnicima da ga koriste u četiri različita režima, a njegov Intel® Core™ m7 procesor obezbeđuje pouzdan rad, bilo da su u pitanju poslovni zadaci ili aktivnosti na društvenim mreža. Ovaj laptop pruža impozantno multimedijalno iskustvo zahvaljujući Dolby Audio™ Premium sistemu koji obezbeđuje kristalno čist zvuk, kao i opcionom QHD ekranu (2560×1440) koji pruža neverovatnu rezoluciju. Ovaj uređaj predstavlja novitet u YOGA porodici i pruža korisnicima dodatni izbor u vidu „touschscreen“ olovke, koja će olakšati kreiranje beležaka i surfovanje veb stranicama na Microsoft® Edge pretraživaču.

Lenovo Y gejming serija je pojačana novim ideapad Y900 računarom

Gejming svet doživljava pravu renesansu: analitičari predviđaju da će tržište do 2018. godine dostići vrednost od 35 milijardi američkih dolara, uglavnom zahvaljujući superiornoj grafici i procesorima, ali takođe i zbog neverovatnog uspona e-sportova i besplatnih igrica.4 Kako bi zadovoljila apetite gejmera, kompanija Lenovo predstavila je četiri noviteta u svojoj Y gejming seriji računara, pri čemu je akcenat bio na jakim performansama i mobilnosti. Gejmerima koji su često u pokretu će sigurno biti zanimljiv novi ideapad Y900, sa Windows® 10 operativnim sistemom, kreiran za intenzivno gejming iskustvo, bilo da ste kod kuće ili u pokretu. Korisnici če uživati u poboljšanim performansama, više procesorske snage i naprednijom grafikom pritiskom na „turbo“ taster. Uz quad core Intel Core i7 procesor šeste generacije kreiran za gejming računare, NVIDIA® GTX 980M grafiku i mehaničku osvetljenu tastaturu, ovaj 17-inčni laptop će bez problema pokrenuti i najzahtevnije video igrice.

ideacentre Y900 RE (Razer edicija) i prvi Lenovo Y27g zakrivljeni gejming monitor

Kompanija Lenovo sklopila je partnerstvo sa kompanijom Razer kako bi kreirala novu gejming tehnologiju uz prepoznatljivo Chroma osvetljenje. Proizvodi nastali ovom saradnjom obuhvataju ideacentre Y900 RE računar i Lenovo Y27g RE zakrivljeni gejming monitor. Ideacentre Y900 RE se jednostavno može nadograditi a korisnicima pruža podjednako dobre performanse kao Y900 desktop računar, pri čemu su novi računari opremljeni quad core Intel Core i7 procesorom šeste generacije i dvostrukom NVIDIA GTX 970 diskretnom grafikom. Ideacentre Y900 RE korisnicima pruža sve ove performanse pojačane prepoznatljivim stilom karakterističnim za Razer računare, kao što su Chroma tastatura i miš, ali i svetlosni efekti. Jednostavan za nadogradnju i održavanje, ideacentre Y900 RE ima polugu koja otvara bočni panel na računaru i prikazuje njegovu unutrašnjost. Kako bi omogućila gejmerima da u potpunosti uživaju u video-igricama, kompanija Lenovo kreirala je i prvi 27-inčni FHD VA zakrivljeni gejming računar. Y27g zakrivljeni gejming računar je jedan od prvih ovakvih gejming monmitora dostupnih na tržištu, ima 144 Hz refresh rate i vreme odgovora od 8 ms. Ovaj ekran takođe je dostupan i kao Razer edicija i opremljen je karakterističnim Chroma osvetljenjem.

lenovo, Lenovo novi proizvodi, Gradski Magazin

ideacentre 610S: Kompaktan kućni računar sa projektorom

Ideacentre 610S ima određene inovacije koje će korisnicima omogućiti intenzivnije multimedijalno iskustvo. To je prvi kompaktan kućni računar na svetu koji dolazi sa opcionim bežičnim projektorom.2 Korisnici sada mogu da pretvore bilo koji zid u 100-inčno platno na kome mogu da prikazuju video-snimke ili fotografije sa porodičnih putovanja, a sve to sa malog i kompaktnog računara. Ovaj kompaktni Windows 10 računar jakih performansi pruža korisnicima identičnu funkcionalnost kao kod klasičnog desktop računara. Ideacentre 610S je opremljen šestom generacijom Intel Core i7 procesora koji mu omogućuju besprekoran rad, a NVIDIA GTX 750Ti grafika sa 2GB GDDR5, 16GB DDR4 memorije i do 2 TB skladišnog prostora omogućuju korisnicima da uživaju i u zahtevnim video igrama. Zahvaljujući jedinstvenom trougaonom obliku i metalnim detaljima, ovaj kompaktni računar može da se prilagodi praktično svakom enterijeru.

Moćni ideapad 700

I 15-inčni i 17-inčni ideapad 700 računari opremljeni su dodatnim karakteristikama i predstavljaju odličan kvalitet za uložen novac. Sa Windows 10 operativnim sistemom i šestom generacijom Intel Core i7 Standard Voltage procesorima koji obezbeđuju odlične performanse i utrošnju energije, NVIDIA GTX 950M grafikom, 1TB skladišnog prostora i opcionim JBL® stereo zvučnicima, ovaj računar karakterišu ozbiljne performanse.

Lagan i brz ideapad 710S

Za korisnike koji žele laganiji uređaj, 13-inčni ideapad 710S laptop opremljen je šestom generacijom Intel Core procesora i ima neverovatno kompaktan i mobilan dizajn, pri čemu je težak samo 1,16 kg a da to ne utiče na njegove performanse. Ne samo da u ponudi ima opcionu Intel Iris® grafiku i ultratanak ekran, ovaj laptop je veoma brz zbog njegovog SSD hard diska (do 256GB) koji omogućuje korisnicima da momentalno pokrenu aplikacije. Takođe, surfovanje internetom i pristup cloud sistemu znatno su olakšani uz WiFi konekciju koja podržava i do tri puta veću brzinu u odnosu na standardnu WiFi konekciju na ideapad 710S.5

Lenovo predstavlja modularni ThinkPad X1 tablet

 • X1 Tablet sa Intel® Core™ m7 procesorom može da izdrži do 10 sati bez punjenja i odlikuje ga jedinstvena funkcionlanost
 • X1 Yoga opremljena je Samsung OLED ekranom i olovkom za pisanje koja se može puniti
 • ThinkPad X1 serija dolazi sa Windows 10 operativnim sistemom i opcionim Samsung NVMe SSD diskom i Qualcomm LTE-A 4G mrežom
 • WiGig bazna stanica je dostupna za bežično povezivanje

Kompanija Lenovo (HKSE:992) predstavila je proširen i inovativan portfolio X1 proizvoda. Kreirana za korisnike koji razmišljaju unapred, ova serija sadrži nove uređaje kao što su neverovatno prilagodljivi ThinkPad X1 tablet sa jedinstvenim modularnim dizajnom, impresivni ThinkPad X1 Yoga sa OLED ekranom, kao i nagrađivani ThinkPad X1 Carbon koji je sada znatno tanji i lakši, i ojačaće položaj kompanije na tržištu ultrabook računara. Pored toga, korisnici desktop računara će biti prezadovoljni novim ThinkCentre X1 „all-in-one“ računarom, neizostavnim delom svake kancelarije koji pruža vrhunske performanse.

lenovo, Lenovo novi proizvodi, Gradski Magazin

Kreiran za korisnike koji razmišljaju unapred

Modularni dizajn ThinkPad X1 tableta pruža korisnicima nešto što nijedan drugi tablet ne može – dodatnu funkcionalnost jednostavnim dodavanjem opcionih modula:

 • Treba vam jača baterija? Productivity modul povećava kapacitet baterije i do 15 sati
 • Želite da prezentujete nešto? Prezenter modul sadrži projektor i HDMI ulaz
 • Kreirate 3D projekte? Dodajte 3D Imaging modul koji sadrži Intel RealSense kameru

ThinkPad tastatura sa numeričkim delom sa čuvenom funkcijom TrackPoint ima tri podesiva ugla za kucanje i podseća na klasičnu ThinkPad tastaturu. Tastatura i tablet zajedno su teški samo 1,1 kg što čini ovaj uređaj izuzetno laganim. Pored toga, ovo je prvi Windows tablet sa LTE naprednom podrškom koja omogućuje brzu povezanost na praktično svakom mestu. ThinkPad X1 tablet takođe ima i zadnji panel koji može biti uklonjen radi lakšeg servisiranja ili nadogradnje.

ThinkPad X1 Yoga je neverovatno tanak sa samo 1,68 cm a težak je tek 1,27 kg. To je takođe prvi konvertiblni laptop na svetu koji ima opcioni Samsung OLED ekran koji prikazuje izuzetno čiste i intenzivne boje, kao i dublje nijanse crne boje. Sa patentiranom tehnologijom tastature čiji dugmići se uvlače kada je uređaj u tablet režimu, X1 Yoga takođe sadrži i olovku koja je idealna za pisanje beležaka direktno na veb stranici pomoću Microsoft Edge pretraživača. Olovka takođe ima svoje mesto na računaru kako je korisnici ne bi izgubili.

ThinkPad X1 Carbon nastavlja da se ističe od konkurencije kao najlakši 14-inčni poslovni ultrabook računar na svetu. Kao jedan od najprefinjenijih i elegantnijih notebook računara na tržištu, X1 Carbon je tanji, lakši i snažniji od svih prethodnih modela. Sa fokusom na realne želje i potrebe korisnika, promenili smo dizajn uređaja i uneli značajne promene, kao što je veći izbor ekrana, povećana memorija, skladišni kapacitet, i bolja povezanost, i učinili smo X1 Carbon znatno lakšim, pa je sada težak samo 1,17 kg.

lenovo, Lenovo novi proizvodi, Gradski Magazin

Korisnici očekuju od kompanije Lenovo da nastavi da prevazilazi granice i upravo ih ThinkPad X1 serija neće ostaviti ravnodušnim. Kreirana kao kombinacija performansi, povezanosti i bezbednosti, ThinkPad X1 linija proizvoda je kreirana za korisnike koji razmišljaju unapred:

 • Do 1TB Samsung M.2 NVMe SSD skladišnog prostora omogućuje i do pet puta veću brzinu u odnosu na standardni SATA SSD hard disk.
 • Povezanost korporativnog kvaliteta sa Qualcomm® Snapdragon™ X7 LTE modemom koji podržava brzinu protoka i do 300 Mbps.
 • Brza i bezbedna WiGig bazna stanica za bežično okruženje
 • Čitač otisaka prstiju kao i Trusted Platform Module (TPM) bezbednosni čip pružaju dodatnu sigurnost
 • Uređaji su bili izloženi rigoroznim testovima izdržljivosti i pokazali su zavidne rezultate na više od 200 različitih Lenovo testova

ThinkPad X1 linija proizvoda takođe sadrži i niz perifernih uređaja koji su kreirani sa ciljem da pojačaju korisničko iskustvo:

 • ThinkPad X1 bežični miš jeste tanak i lagan miš sa dvostrukim režimom rada koji je optimalan za putovanja. Kada okrenete miš, možete ga koristiti kao integrisan tačped za jednostavno pregledanje slajdova.
 • ThinkPad X1 slušalice je optimizovao Dolby za kompletnu X1 seriju i one su opremljene dvostrukim drajverima za poboljšano iskustvo prilikom poziva, slušanja muzike ili gledanja filmova.
 • X1 futrola, sa mekanim enterijerom i jednostavnim magnetnim poklopcem predstavlja savršen vid transporta za vaš X1 Carbon ili X1 Yoga uređaj.
 • ThinkPad 65W Micro Adapter je 58 odsto manji i 50 odsto lakši od standardnog adaptera za napajanje i idealan je saputnik za vaš ThinkPad X1 Carbon i X1 Yoga uređaj.

Desktop računar budućnosti

ThinkCentre X1 AIO računar je elegantno dizajniran i tanak je samo 11mm, što ga čini jednim od najtanjih desktop računara na svetu. Kvalitetan 23,8- inčni anti-glare ekran obezbeđuje korisnicima čistu sliku iz bilo kog ugla, uprkos izuzetno tankom okviru na kojem je ThinkCentre X1 napravljen. Dizajniran da izdrži nagomilavanje prašine, što može biti čest uzrok hardverskih kvarova na desktop računarima, ovaj višenamenski uređaj je testiran u komorama za prašinu i do 8 sati, što je ekvivalent desetogodišnjeg perioda u prosečnom kancelarijskom okruženju.

Ultra tanki ThinkVision X1 od samo 7,5 mm jeste prvi monitor na svetu koji je dobio TUV Eye-Comfort sertifikat. Sa 27-inčnim UltraHD anti-glare ekranom, ThinkVision X1 ima i brojne opcija za povezivanje kao što je USB C port.

Lenovo i Google sarađuju na novom Project Tango uređaju

 • Kompanija Lenovo razvija prvi OEM Project Tango pametni telefon u saradnji sa kompanijom Google
 • Project Tango tehnologija daje mobilnim uređajima sposobnost da se prilagođavaju fizičkom svetu na isti način kao što to rade ljudi
 • Pozvani su svi programeri da predlože ideju za Project Tango aplikaciju, i imaju mogućnost da njihovu aplikaciju finansira Lenovo i da se ona nađe na Project Tango pametnom telefonom

lenovo, Lenovo novi proizvodi, Gradski Magazin

Kompanija Lenovo na CES sajmu najavila je kreiranje prvog Project Tango mobilnog uređaja za krajnje potrošače, u saradnji sa kompanijom Google. Dostupan početkom leta 2016. godine, novi pametni telefon koji pokreće Qualcomm® Snapdragon™ procesor pretvoriće ekran u magični prozor koji može da napravi preklop između digitalnih informacija i objekata i realnog sveta. Lenovo, Google i Qualcomm Technologies zajedničkim snagama rade kako bi optimizovali hardver i softver i omogućili korisnicima da dobiju najviše iz Project Tango platforme.

Project Tango kompanije Google predstavlja tehnološku platformu koja koristi napredni kompjuterski vid, dubinsko očitavanje i praćenje pokreta kako bi kreirala 3D iskustva na ekranu, omogućujući korisnicima da istražuju njihovo fizičko okruženje pomoću mobilnog uređaja. Kombinacija specijalizovanog hardvera i softvera omogućuje uređaju da reaguje na svaki korisnikov pokret, bilo da se on kreće napred, nazad ili u stranu. Programeri mogu da učine da stan izgleda kao nivo u video igrici, ili da kreiraju magični prozor u virtuelna okruženja. Project Tango uređaji mogu da prepoznaju lokacije na kojima su korisnici prethodno bili, kao što je dnevna soba, kancelarija ili javna mesta. Za razliku od GPS tehnologije, Project Tango praćenje pokreta radi unutra, omogućujući korisnicima da se precizno orijentišu unutar šoping centra, ili da čak nađu određeni artikal u prodavnici u situaciji gde su te informacije dostupne. Korišćenjem senzora na samom uređaju, Project Tango uređaji takođe mogu da zabeleže 3D okruženje prostorije, uključujući i dimenzije koje mogu biti od koristi prilikom kupovine nameštaja ili dekoracija za prostoriju.

U sklopu ovog partnerstva, svi programeri su pozvani da predlože ideju za aplikaciju u okviru Project Tango eko-sistema. Napredna tehnologija koja karakteriše Project Tango omogućuje programerima da kreiraju aplikacije koje nisu mogli do sada. Od današnjeg dana, programeri mogu da predlože svoje ideje putem veb stranice https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator, a takođe imaju šansu da njihovu ideju finansira Lenovo i da se ta aplikacija nađe na Project Tango pametnom telefonu. Krajnji rok za podnošenje idejnih rešenje je 15. februar 2016. godine.

Project Tango Tablet Development Kit može biti kupljen preko Google Play Store-a: https://store.google.com/product/project_tango_tablet_development_kit

„Kako bismo stvorili nešto novo u današnjem hiperkonkurentnom tržištu tableta i smartfona, moramo unositi određene inovativne rizike – to je jedini način da zaista promenimo način na koji ljudi koriste mobilne tehnologije ”, izjavio je Čen Ćudong (Chen Xudong), viši potpredsednik i predsednik jedinice za mobilne uređaje u kompaniji Lenovo. „Zajedno sa kompanijom Google, mi unosimo promene tako što konstantno radimo na inovacijama na mobilnom hardveru i softveru. Zajedničkom vizijom možemo da promenimo realnost i da stvorimo holističko korisničko iskustvo koje će privuću pažnju današnjih korisnika”.

„Uz Project Tango tehnologiju, pametni telefon postaje magični prozor u fizički svet tako što mu tehnologija omogućuje da spozna prostor i kretanje koje prevazilazi granice ekrana”, izjavio je Džoni Li (Johnny Lee), direktor na projektu razvitka tehnologije Project Tango u okviru kompanije Google. „Saradnjom sa kompanijom Lenovo, bićemo u mogućnosti da približimo Project Tango tehnologiju korisnicima i programerima širom sveta kako bismo zajedno mogli da uživamo i kreiramo nova iskustva koja spajaju realnost i virtuelni svet”.

„Kompanija Qualcomm Technologies je veoma zadovoljna zbog činjenice da Lenovo i Google žele da približe Project Tango uređaje krajnjim korisnicima kako bi oni mogli da iskuse jedan sasvim novi nivo naprednih mobilnih aplikacija i usluga koje uključuju video zapise i fotografije”, izjavio je Sešu Madavapedu (Seshu Madhavapeddy), potpredsednik sektora za menadžment proizvoda u kompaniji Qualcomm Technologies. „Kompanija Qualcomm Technologies ima bogatu i dugu istoriju saradnje sa programerskim zajednicama koja će joj omogućiti da sva iskustva koja Lenovo i Project Tango žele da kreiraju budu optimizovana za Snapdragon procesor”.

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) jeste kompanija vredna 46 milijardi dolara i lider je u pružanju inovativne potrošačke, komercijalne i preduzetničke tehnologije. Naš portfolio kvalitetnih, sigurnih proizvoda i usluga obuhvata računare (uključujući legendarne Think i multimode YOGA brendove), radne stanice, servere, skladišne sisteme, pametne televizore i liniju mobilnih proizvoda kao što su pametni telefoni (uključujući i Motorola brend), tablet uređaji i aplikacije. Pridružite nam se na LinkedIn-u, pratite nas na Facebook-u ili Twitter-u (@Lenovo) ili posetite www.lenovo.com.

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA, Gradski Magazin

NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi …

, Promocija MotorLanda u Vespa Baru, Gradski Magazin

Promocija MotorLanda u Vespa Baru

AK Kompresor organizovala je promociju MotorLanda u Vespa Baru, novog prodajnog salona i servisa za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin