lepa kao cvet, Lepa kao cvet, Gradski Magazin

Lepa kao cvet

Koliko god da su kozmetički preparati efikasni u borbi protiv starenja kože, hidratacije i nege, ipak su svi oni dobijeni hemijskim procesom. Sve što je potrebno vašoj koži nalazi se oko vas i čeka da se ubere. Budite prava dama i lepa kao cvet.

Nudimo vam prirodne kozmetičke preparate koji se prave lako, dostupni su i pospešiće vašu lepotu. Sada možete da negujete kožu i lice i to kod kuće. Budite svoj kozmetičar. Da krenemo redom:

lepa kao cvet, Lepa kao cvet, Gradski Magazin

 

Losion za čišćenje lica – kako ga pripremiti? Uzmite 45g suve hajdučke trave, prelijte ključalom vodom i ostavite da stoji tri sata. Zatim procedite i odvojite rastvor od trave. Losion čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Ovaj losion je dobar za osetljivu i nežnu kožu lica. Čistite vaše lice ujutru i uveče.

Piling kože – uzmite čiste mekinje od pšenice i potopite u razblaženo jabukovo sirće. Trebate da dobijete masu koja će imati gustinu kao kaladont. Ovaj piling se koristi jednom nedeljno tako što se frotirnom rukavicom lagano utrljava smesa na kožu. Ovako se otklanjaju izumrele ćelije na koži i pojavljuju se nove koje podmlađuju ten.

lepa kao cvet, Lepa kao cvet, Gradski Magazin

Otvorene pore – se lako rešavaju lekovitim sokom koji ćete dobiti mešanjem. Potrebna vam je šargarepa 25g, krastavac 50g,  limun 100g. Lečenjem otvorenih pora sprečava se pojava mitisera, a samim tim čuva se zdrava koža lica. Lice umijte gelom za umivanje  i toplom vodom, pa upotrebite losion. To radite bar jednom u tri dana.

Suva koža – koja se lako leči prostim preparatima, tj. uljima. Potrebno vam je bademovo i maslinovo ulje. Ako ova dva ulja dobro pomešate, u proporciji 1:1, dobili ste ulje koje normalizuje kožu. Natopite gazu uljem i ostavite je na delovima lica koji su suvi. Držite gazu oko dvadeset minuta, i isperite lice mlakom vodom. Ovo možete raditi svaki dan.

Masna koža – potopite 15g bele koprive u ključalu vodu i ostavite poklopljen sud oko dva sata. To je gotov tonikum za lice. Možete koristiti neograničeno ovaj lekoviti rastvor s tim što ćete svakodnevno pripremati svež čaj.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!, Gradski Magazin

ŠTA VAM JE POTREBNO ZA SAVRŠEN NOVOGODIŠNJI ODMOR? AQUAWORLD RESORT BUDAPEST!

Da li ste do sada već uspeli da definišete šta je za vas savršen odmor? …

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!, Gradski Magazin

Još niste odlučili kuda za Novu godinu? Aquaworld je idealno rešenje!

Ako još uvek imate dilemu gde da provedete novogodišnje praznike, pomoći ćemo vam da “prelomite” …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin