Let sa Anđeoskog vodopada, Gradski Magazin

Let sa Anđeoskog vodopada

SKOK SA NAJVEĆEG SLOBODNOG VODOPADA

 

Najveći slobodni i neprekidni vodopad na svetu nalazi se u Venecueli. Njegova visina je ni manje ni više nego tačno 1000m, a lucidni Pol Gušlbauer se odlučio za jedan nesvakidašnji potez. Odlučio je da se nekako probije kroz džungle Venecuele i pokuša da se popne skoro nebu pod oblake, možda i zbog toga podatka ovaj prirodni fenomen se zove Anđeoski vodopad.

vodopada, Let sa Anđeoskog vodopada, Gradski Magazin

Međutim da bi imao o čemu da priča svojoj deci i unucima morao je da se pripremi i počne prvi deo avanture. Penjanje. Čovek je pešice pet dana pentrao se po planini visokoj 2500 metara. Svaki korak mu je bio drugačiji, jedan put ugazi u blato do zgloba, drugi put do kolena. Dva dana padala je monsunska kiša koja ga je usporila i stavila na test motivacije. Da li će izdržati do kraja ili odustati na pola puta. Bube su počele da se pojavljuju iz trave, žbunja i kamenja, prosto jedan jeziv prizor. Sve to zarad 15 minuta leta. Kako kaže Pol na kraju, isplatilo se.

vodopada, Let sa Anđeoskog vodopada, Gradski Magazin

Kad se popeo na vrh sve što je video su bili oblaci. Usledile su pripreme sa svojim kamermanom, provera opreme i zatim dolazi momenat zbog kog ste se patili skoro nedelju dana. Adrenalin malo više počinje da radi, jer ne zna šta da očekuje kad skoči. Njegov paraglajder bio je spreman, još samo da vetar posluži i neće biti problema. Hvala Bogu strujanje vazduha je bilo u pravom smeru i prizor je bio za ceo život.

vodopada, Let sa Anđeoskog vodopada, Gradski Magazin

Prvi koji se popeo na ovo mesto bio je avijatičar Džimi Anđeo 1932 godine, nakon njega još par njih je uspelo da se domognu početnog metra vodopada. Međutim niko od njih nikad nije poželeo da ubrzanim načinom stigne do dna. Niko pre Pola Gušlbauera. Ekstremne i adrenalinske sportove, kao i neshvakidašnje skokove uvek je tu da podrži Red Bul. Sećate se svemirskog skoka Feliksa Baumgartnera, pa sad Pola Gušlbauera, ko je sledeći?

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski Magazin

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!

LEGENDA OTIŠLA U LEGENDU – Petar Đorđević iznedrio je brojne uspešne sportiste, obučavao pripadnike specijalnih …

Kineska reprezentacija završila pripreme u Vrnjačkoj Banji!, Gradski Magazin

Kineska reprezentacija završila pripreme u Vrnjačkoj Banji!

Odbojkaši oduševljeni napustili Banju – Muška seniorska reprezentacija Kine pripremala se u Vrnjačkoj Banji za 20. …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin