, “Limenkica-ulaznica” ugostiće u nedelju mališane iz prihvatilišta, Gradski Magazin

“Limenkica-ulaznica” ugostiće u nedelju mališane iz prihvatilišta

, “Limenkica-ulaznica” ugostiće u nedelju mališane iz prihvatilišta, Gradski MagazinProjekat “Limenkica-ulaznica” i ove jeseni na najbolji način najmlađima približava umetnost, edukaciju i reciklažu. U nedelju, 24. novembra, u Dečjem kulturnom centru u Beogradu, sa početkom u 12 časova, svi posetioci moći će da pogledaju predstavu “Basne”, a među gostima biće i deca iz Prihvatilišta za urgentnu zaštitu zlostavljane dece. Mogućnost da se druže sa svojim vršnjacima, ali i da nauče nešto novo o reciklaži i limenkama kao najboljoj ambalaži omogućila im je Ambasada USA čiji su zaposleni na tradicionalnom danu reciklaže prikupili veliki broj limenki i donirali ih ovoj ustanovi. U nedelju će i deca čiji roditelji rade u ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu sa svojim roditeljima prisustvovati programu.

Tradicionalno, da biste obezbedili ulaznicu za predstavu, potrebno je da donesete 5 praznih iskorišćenih limenki za jednu osobu. Tokom decenije saradnje Dečije pozorište “Čarapa”, Recan fondacija i Ball Beverage Packaging Europe sakupili su impresivan broj od pola miliona limenki, posetili čak 59 gradova i mesta u Srbiji, među kojima su i oni u kojima mališani nikada ranije nisu imali priliku da pogledaju dečiju predstavu. U projektu je učestvovalo više od 80.000 dece sa svojim porodicama, učiteljima i vaspitačima, a na zabavan način naučili smo kako da reciklažom aluminijumskih limenki sačuvamo životnu sredinu i obezbedimo budućnost svojoj planeti.

Jesenja sezona projekta „Limenkica-ulaznica“ počela je predstavama u Smederevu, Nišu i Beočinu. Tim povodom pozorište “Čarapa” započelo je prethodnog meseca svoju novu sezonu, a za tu priliku pripremili su novu predstavu “Čudesna šuma”, u okviru projekta “Limenkica-ulaznica, Vratimo čoveka prirodi”, koji je realizovan uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

Sigurni smo da će i ove jeseni pozorišno edukativni projekat “Limenkica-ulaznica” novim sadržajima doneti još znanja o reciklaži limenki i zaštiti životne sredine svim znatiželjnim mališanima. Pozivamo vas da nam se pridružite u nedelju, zabavite sa nama ali i naučite nešto novo.

O Dečijem pozorištu Čarapa

Dečije pozorište „Čarapa” osnovano je 1996. godine. Kroz 19 predstava na repertoaru koje neprestavno privlače mnogobrojnu publiku, preko 7000 izvodjenja, gostovanja na mnogobrojnim scenama u zemlji i inostranstvu, festivalima i projektima („Pozorište za svu decu”, „Čarapa na točkovima”, „I ja brinem o svojoj planeti”…), osvojilo je srca dece i posebnu podršku društvene zajednice projektom „Limenkica-ulaznica”. Stalni je član ASSITEJ-a ( svetske asocijacije pozorišta za decu) i SNPPD ( Saveza nezavisnih profesionalnih pozorišta za decu). Saradjuje sa velikim brojem mladih i afirmisanih glumaca i pozorišnih stvaralaca.

 

O Recan fondaciji

Recan fondacija za reciklažu limenki za piće osnovana je 2005. godine kao neprofitna organizacija od strane “Ball Beverage Packaging Europe”, fabrike za proizvodnju limenki. Program „Svaka limenka se računa” je partnerstvo između proizvođača limenki, pića, reciklažne industrije i organizacija za zaštitu životne sredine, koje znaju koliko je reciklaža limenki bitna i žele da vas ohrabre da reciklirate.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin