Ljuti pileći bataci u crvenom vinu, Gradski Magazin

Ljuti pileći bataci u crvenom vinu

Izvor: stvarukusa.rs

Vodič za dobar ukus: Ljuti pileći bataci u crvenom vinu

Sastojci

1 kašika maslinovog ulja
4 porcije pilećih bataka sa kožicom
2 crvene paprike
1 ljuta papričica
175 ml crvenog vina
200 ml sos od paradajza
150 ml vode
1-2 šake crnih maslina
1 seckani list peršuna

Priprema

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni. U dubokom sudu za pečenje zagrejte maslinovo ulje. Rasporedite piletinu po dnu posude (neka vam sud bude dovoljno velik da sva piletina bude u jednom sloju) i pecite na ringli na srednjoj temperaturi oko 7 do 10 minuta. Piletina treba da dobije lepu braon boju sa obe strane. Izvadite piletinu i odložite na tanjir.
  2. U istu posudu u kojoj ste pekli piletinu na maslinovom ulju, sipajte crvenu papriku koju ste isekli na trake i seckanu ljutu papričicu. Neka se kuva desetak minuta, dok ne omekša, a ivice paprike dobiju braon boju.
  3. Nakon toga, ocedite suvišno ulje i sipajte vino. Neka ključa 1-2 minuta, uz stalno mešanje. Dodajte paradajz sos, promešajte, pa dodajte vodu (maksimalno 150 ml). U sos dodajte piletinu, a odozgo raspite masline. Pokrijte, pecite oko 30 minuta, a zatim skinite poklopac i vratite da se peče jop 15-20 minuta, da bi kožica postala hrskava.
  4. Ukoliko je mast izbila na površinu, uklonite je kašikom. Odozgo pospite peršun i služite. Ovo jelo možete služiti sa pirinčem ili palentom, a odličan prilog je i pire-krompir.

Tijana Radojković

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Odaberite autentičan drvo dekor za enterijer u trendu, Gradski Magazin

Odaberite autentičan drvo dekor za enterijer u trendu

Drvo je svojom toplinom, teksturama i prirodnim šarmom pravi sinonim za eleganciju i luksuz u …

Mi preporučujemo, vi uživate

Ni ove nedelje ne smete propustiti fenomenalne priče i kadrove koje možete pronaći samo na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin