, Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela, Gradski Magazin

Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela

Blagodeti vune, kao najboljeg priodnog materijala brojne su zbog lekovitih svojstava vune i njenog uticaja na kožu. Upravo zato se vuna koristi za negu tela i masažu.

, Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela, Gradski Magazin
Loptice od pustovane vune - odlične za masažu tela 4

Odavno je poznato da prirodna vuna obiluje analgetičkim, protivupalnim i okrepljujućim svojstvima. Povoljan uticaj na zdravlje ima elektrostatičko polje koje se javlja kao rezultat trenja vunenih vlakana. Nestaju umor, bolovi u zglobovima i mišićima.

Koliko je masaža lopticama od pustovane vune blagotvorna potvrđuje i Snežana Jovanović, saradnica krovnog udruženja proizvođača rukotvorina Etno mreža. Ona je danas, zajedno sa kolegama u okviru obeležavanja Globalnog  velnes dana u hotelu Metropol, objašnjavala posetiocima benefite ovakve masaže koju možete raditi i sami uz pomoć vunenih loptica.

– Vuna, kao prirodni materijal odlična je za kožu, zbog svoje termo izolacije. Vuna bolje zagreva bolna mesta i pomaže mišićima da se opuste. Jednostavnim trljanjem dlanovima ili masažom lopticama od pustovane vune osete se brojne prednosti. Mogu da se tretiraju i upale, a nešto veće loptice od vune koriste se za masažu leđa – kaže Jovanović.

Inače vuna se od davnina koristila za izradu obuće, odeće, šatora, dečijih igračaka. Od vune je nastala i prva lopta, tako što su pastiri prikupljali vunu od ovaca i pravili lopte. Vuna je nekada važila i za simbol bogatstva, jer su bogati ljudi spavali na vuni, a ne na slami.

, Loptice od pustovane vune – odlične za masažu tela, Gradski Magazin
Loptice od pustovane vune - odlične za masažu tela 5

Hotel Metropol je danas po deveti put obeležio Globalni velnes dan, sa mnoštvom programa u kojima su korisnici njihovih sadržaja mogli da učestvuju. Ove godine su obeležili ovaj dan u prirodi, u parku iza hotela, kao i na terasi, gde su predstavili sve sadržaje koje hotel nudi, od sadržaja SPA centa, preko organizovanog vežbanja koje imaju. Žene koje su došle mogle su da učestvuju u “hatha yogi”, pilatesu, a imali su i specijalne goste koji su predstavili ajuverdu, mikro bilje, načine kako postići život u balansu i sl.

Foto: Etno mrza

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Promocija MotorLanda u Vespa Baru, Gradski Magazin

Promocija MotorLanda u Vespa Baru

AK Kompresor organizovala je promociju MotorLanda u Vespa Baru, novog prodajnog salona i servisa za …

, 64 godine uspešnog poslovanja i razvoja Hemofarma, Gradski Magazin

64 godine uspešnog poslovanja i razvoja Hemofarma

Farmaceutski lider nastavlja da postavlja nove rekorde sa 347 miliona proizvedenih pakovanja ili 7,8 milijardi …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin