Najnovije Vesti
L’ORÉAL, L’ORÉAL – JEDNA OD DVE KOMPANIJE NA SVETU KOJOJ JE DODELjENA OCENA „A“, Gradski Magazin

L’ORÉAL – JEDNA OD DVE KOMPANIJE NA SVETU KOJOJ JE DODELjENA OCENA „A“

L’ORÉAL – JEDNA OD DVE KOMPANIJE NA SVETU KOJOJ JE DODELjENA OCENA „A“ U OBLASTI EKOLOŠKOG UČINKA


  L’ORÉAL, L’ORÉAL – JEDNA OD DVE KOMPANIJE NA SVETU KOJOJ JE DODELjENA OCENA „A“, Gradski Magazin

Dok posledice klimatskih promena postaju vidljivije i direktno utiču na sve segmente života, ali i na kozmetičku industriju, L’Oréal Grupa izveštava o realizovanim i planiranim ciljevim značajnog smanjenja negativnog uticaja na prirodu, potvrđujući svoju obavezu u borbi protiv štetnih klimatskih promena.L’ORÉAL, L’ORÉAL – JEDNA OD DVE KOMPANIJE NA SVETU KOJOJ JE DODELjENA OCENA „A“, Gradski Magazin

Tako su rezultati koji su objavljeni u L’Oréalovom izveštaju o napretku održivog razvoja za 2016. godinu „Sharing beauty whith all“ dokazali kako je značajan napredak već postignut.

„Klimatske promene su realnost i utiču na najosetljivije segmente našeg lanca vrednosti – na primer poljoprivrednike i proizvođače određenih prirodnih sastojaka, kao što su shea puter iz Burkine Faso ili arganovo ulje iz južnog Maroka. Potrebne su hitne akcije. Na putu prema postizanju ciljeva, koje smo odredili do 2020. godine, udvostručićemo naš trud da smanjimo uticaj na okolinu, poboljšamo ekološki otisak, kao i da dostignemo naše ciljeve, naročito u pogledu održive proizvodnje i inovacije”, izjavila je Alexandra Palt, izvršna direktorka za održivost.L’ORÉAL, L’ORÉAL – JEDNA OD DVE KOMPANIJE NA SVETU KOJOJ JE DODELjENA OCENA „A“, Gradski Magazin

Održiva proizvodnja: održivi model sa malom emisijom ugljenika

Smanjenjem emisija gasova u fabrikama i distributivnim centrima za 67%, u apsolutnim iznosima, u periodu od 2005. do 2016. godine, L’Oréal je premašio svoje prvobitne ciljeve smanjenja emisije CO2 za 60%. Takav rezultat je postignut čak četiri godine pre roka, dok je u istom periodu povećao svoju proizvodnju za 29%. U periodu, do kraja 2016. godine, čak je 15 industrijskih postrojenja Grupe postiglo neutralnost u pogledu emisije ugljenika i uticaja na prirodnu sredinu. Ovaj napor je prepoznao i CDP – nezavisna međunarodna organizacija koja vrši evaluaciju ekološkog uticaja kompanija na prirodu. U toku 2016. godine, među gotovo 3.000 procenjenih kompanija, L’Oréal je jedna od dve kompanije na svetu koja je nagrađena ocenom „A“, što predstavlja najviši nivo učinka na osnovu tri ključne teme: klimatska zaštita, održivo upravljanje vodama i borba protiv uništavanja šuma.

L’ORÉAL, L’ORÉAL – JEDNA OD DVE KOMPANIJE NA SVETU KOJOJ JE DODELjENA OCENA „A“, Gradski Magazin

Održiva inovacija: postepeno poboljšanje svih novih proizvoda

L’Oréal je odlučan u tome da dodatno poboljša uticaj svojih proizvoda na okolinu i samo društvo do 2020. godine. To znači da svi potrošači širom sveta mogu biti sigurni da će kupovinom svakog novog L’Oréal-ovog proizvoda unaprediti uticaj na životnu sredinu i na društvo.

Ova obaveza odnosi se na sve L’Oréal-ove brendove, kao i na 82% proizvoda lansiranih u 2016. godini (74% u 2015.). Pojedini novi proizvodi lansirani u 2016. godini pokazuju nivoe biorazgradivosti koji premašuju 98%, kao što su, na primer šamponi i regeneratori nove Biolage R.A.W. linije proizvoda, ili šampon Garnier Ultra Doux 5 koji sadrži 5 biljaka.

Program „Sharing Beauty Whit All“ pokrenut je 2013. godine. U potpunosti je integrisan u celokupan lanac vrednosti Grupe, te objedinjuje L’Oréal-ove obaveze u pogledu održivog razvoja do 2020. godine i obuhvata uticaje na svim nivoima: od osmišljavanja proizvoda do njihove distribucije, uključujući proizvodni proces ili nabavljanje sirovina.

 

O kompaniji L’Oréal

 

L’Oréal je kompanija posvećena lepoti već više od 100 godina. Sa svojim jedinstvenim međunarodnim portfolijom 34 različita i komplementarna brenda, Grupa je 2016. godine generisala  promet od 25,8 milijardi evra i imala 89.300 zaposlenih širom sveta. Kao vodeća kompanija u svetu za negu lepote, L’Oréal je prisutan u svim distributivnim mrežama: masovno tržište, robne kuće, apoteke i drogerije, frizerski saloni, maloprodaja za putnike, brendirana maloprodaja i elektronska prodaja.

 

Istraživanje i inovacija, i posvećeni istraživački tim od 3.870 ljudi, čine srž L’Oréal-ove strategije, radeći da bi ostvarili ciljeve vezane za negu lepote širom sveta. L’Oréal-ova posvećenost održivosti za 2020. godinu „Sharing Beauty Whit All“ definiše ambiciozne ciljeve održivog razvoja širom lanca vrednosti Grupe. www.loreal.com

 

 

 

O Gradski Magazin

Proveri takođe

testiranje na korona virus, Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev, Gradski Magazin

Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev

 S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranje na korona virus u proteklih nekoliko dana, …

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“, Gradski Magazin

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“

Kompanija DIS proglasila je pobedničke projekte u okviru ovogodišnjeg programa podrške obrazovanju mladih u Srbiji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.