MALI PRINC, Gradski Magazin

MALI PRINC

“Mali Princ”
u Parabordu

Komad ,,Mali Princ” nastao je kao rezultat jednogodišnjeg rada škole glume za odrasle, koja se stacionirala u Ustanovi kulture Parobrod.Izvođenje ove predstave održaće se 08.i 09.septembra, s početkom u 20.30h.

Dramatizacija dela i režija: Draginja Mileusnić
Ideja za kostim: Milica Radovanović
Učesnici su : Bojan Jončić, Dragomir Anđelić, Dušica Vesić, Ivana Petrović, Katarina Vasić, Mateja Stanković, Mihailo Dražić, Sanja Peterka, Sanja Savić Maravić i Tatjana Popović
Specijalni gost : Andrej Petrović
Violina : Maša Ljotić

Predstava je nastala po modelu postdramskog pozorišta, gde su učesnici sve vreme na sceni, i ne postoji uobičajena podela uloga već glumci menjaju uloge iz scene u scenu (promenom delova kostima koji se takođe dešavaju na sceni). Jedan od razloga ovakve postavke je da svi učesnici komada aktivno učestvuju u predstavi, iako direktno ne učestvuju u datoj sceni. Ovim se želela podvući univerzalnost komada i ideja da svi mi u sebi imamo Malog princa i postavimo pitanje gde se on izgubio? I da li su sa njim otišli i ideali i vrednosti u svetu oko nas?

Priča prati dečaka – Malog princa – na njegovom putu po planetama u potrazi za jednim cvetom – ružom- koju je izgubio, jer je, kako sam kaže, bio suviše mlad da bi umeo da voli ili suviše mlad da spozna da voli. Sledi putovanje od planete do planete na kojima se susreće sa neobičnim stanovnicima, koji su istovremeno tipovi ljudi koji nas okružuju. Otud i velika aktuelnost ovog dela, koje na veoma jednostavan način prodire u suštinu tipova ličnosti, i dotiče mnoga pitanja koja nas prate ceo život. Na kraju završava na zemlji gde kroz upoznavanje sa zmijom, lisicom, drugim ružama i čovekom dolazi do odgovora zbog kojih je i krenuo na taj put. I shvata da je njegova svrha postojanja jedino ispunjena ako se vrati svojoj ruži, delu sebe koji je nesebično umeo da se deli i da voli.

O Sinisa Kraljevic

Proveri takođe

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!, Gradski Magazin

Za primer celoj Srbiji: Gradska uprava Čačka gradi poverenje kroz direktan kontakt sa građanima!

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te …

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor, Gradski Magazin

Raznolikost nogara za upotpunjen prostor

Elegancija u enterijeru je često skrivena u detaljima, a suptilnu eleganciju na najbolji način u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin