, Maloj Petri (3) pomoć potrebna VIŠE NEGO IKAD, Gradski Magazin

Maloj Petri (3) pomoć potrebna VIŠE NEGO IKAD

Ima retku mutaciju gena

Ona je trenutno na lečenju u Parizu gde se njeno zdravstveno stanje, nažalost, pogoršalo.

– Opet joj se dešavaju teške reakcije posle hemioterapije. Porasla joj je temperatura, u ustima se pojavile afte kao posledica svega i krvna slika je pala na nulu – navodi se na Fejsbuk grupi “Za Petru Đorđević”.

, Maloj Petri (3) pomoć potrebna VIŠE NEGO IKAD, Gradski Magazin

Dodaju i da se sada svi mole za ovu trogodišnju devojčicu, koja od maja meseca boluje od tumora na mozgu, te da se nadaju da će Peka i ovo izgurati.

Ali, njoj je sada naša pomoć najpotrebnija. U Fejsbuk grupi napominju da se ovakve situacije nisu ubrajale u predračun za isplatu, tako da će ovo roditelji sami plaćati.

– Moramo obezbediti ta novčana sredstva od kojih nažalost sve zavisi. Idemo dalje svi, na čelu sa kapetanom Petrom Đorđević. Do pobede! – zaključuju u objavi.

Širom Srbije se organizuju različite dobrotvorne akcije za prikupljanje pomoći ovoj devojčici. Tako, u Banatskom Novom selu danas je organizovan koncert pod nazivom “Pevaj za Petru”, po mnogim mestima su postavljane kutije za skupljanje priloga, a devojčice iz Gornje Jablanice dele letke po pijaci sa podacima kako ljudi mogu da doniraju.

Za 3. decembar najavljen je je i koncert u Pančevu u Hali sportova Strelište. Ni Mirijevci nisu zaboravili na svoju Petru pa su organizovali prodaju igračaka. Svi su složni u pomoći ovom malom velikom borcu.

Podsećamo, od maja Petra počinje da povraća svakog dana, plače i ne oseća se dobro. Po nalogu oftalmologa, Petri je urađen skener glave i tog 5. jula 2019. godine dijagnostifikovan joj je tumor na mozgu. Usledila je hitna operacija na Klinici za Neurohirurgiju KCS.

Posle četvoročasovne operacije Petra se oporavljala u bolnici još dvadeset dana. Histopatološka analiza je utvrdila da se radi o veoma retkoj vrsti malignog tumora – Plexus choroidei cancer, gradus 3.

Posle konsultacije sa francuskim lekarima i dodatnim analizama koje su uradili u Parizu, saznalo se da Petra ima retku mutaciju gena koja je dovela do stvaranja tumora.

Zbog toga se Petri ne preporučuje lečenje standardnim protokolima, već individualnom terapijom bez zračenja.

Prvi deo terapije je primila u Beogradu na IORS.

Petri je potrebna novčana pomoć kako bi lečenje nastavila u inostranstvu, da bi se izlečila njena primarna maligna bolest sa što manjim posledicama po njen dalji razvoj i odrastanje. Novac je neophodan za lečenje, rehabilitacije, specijalističke preglede, dalja ispitivanja…

Evo kako možete da pomognete
Slanjem SMS poruke: Upišete 700 i pošaljete na 3030

Slanjem poruke: Upišete human700 i pošaljete SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-552143-19

Uplatom na devizni račun: 00-540-0004246.6

IBAN: RS35160005400004246660

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Foto: Budi human

Izvor: PRessSerbia/Blic

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024., Gradski Magazin

BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024.

Svečana dodela priznanja BALKAN BUSINESS WOMEN AWARDS 2024, održana je 13. maja, u hotelu Hyatt …

, Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!, Gradski Magazin

Đurovićeva vizija se ostvaruje: Vrnjačka Banja očekuje rekordan broj gostiju!

321 SRBIJA – Odlukom višečlanog stručnog žirija, prestižno godišnje priznanje Udruženja „3,2,1 Srbija“, projekta od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin