Najnovije Vesti
Marina Abramović, Marina Abramović stvara gala ekstravaganciju, Gradski Magazin

Marina Abramović stvara gala ekstravaganciju

Kulturni vodič: Marina Abramović stvara gala ekstravaganciju nemajući nameru da uspori

Marina Abramović je tokom 2010 godine održala tromesečni performans u muzeju moderne umetnosti u Njujorku (MOMA), pod nazivom ’The Artist Is Present’, pretvorivši svoje performanse u mejnstrim. Za pet godina Marina Abramović je postigla mnoštvo kolaboracija, nekada dajući utisak da je ona uvek prisutna. Nakon performansa u MOMA ne samo da je u 2012-toj godini nastao film koji govori o tome, već je otvoren i Institut Marine Abramović, koji je posvećen dostizanju takozvane Marinine metode, koji je pohadjala čak i Lady Gaga.

Marina je danas svtrstana u 100 najmoćnijih ljudi sveta, a proglašena je svetskim umetnikom broj 1. Prošle godine, Marina je priredila performans pod nazivom 512 Sati u Londonskoj Serpentine Galeriji. Prošle subote priredila je nezaboravno iskustvo za žitelje i posetioce Los Andjelesa kad je održala dobrotvorni Gala performans u hangaru svog aviona, na aerodromu Santa Monica. Johnny Depp, Amber Heard, Usher, Camilla Belle su samo neki od gostiju koji su se pojavili na ovom dogadjaju.Tema večeri je bila Raj i šta raj predstavlja njoj. Ona se pita da li se svetlost i tama susreću. Medjutim Marina u jednom intervuju je napomenula da je nije zadovoljna kako stoje stvari u svetu umetnosti. Ona kaže da su tu mnogobrojna pravila, kojih se ona ne pridržava i svatra da treba biti dosledan sebi.

Marina je umetnik koji je slavu dostigao u poznim godinama, a tokom 40 godina stvaranja bila je dosledna sebi i verovala je postoji svrha njegog stvaralaštva iako su je mnogi ismevali.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

testiranje na korona virus, Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev, Gradski Magazin

Od ujutru dodatne laboratorije za testiranje na korona virus na lični zahtev

 S obzirom na uvećan broj zahteva za testiranje na korona virus u proteklih nekoliko dana, …

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“, Gradski Magazin

DIS IZABRAO NAJBOLjE PROJEKTE U OKVIRU PROGRAMA PODRŠKE OBRAZOVANjU MLADIH „ZNANjE ZNA BUDUĆNOST 2020“

Kompanija DIS proglasila je pobedničke projekte u okviru ovogodišnjeg programa podrške obrazovanju mladih u Srbiji …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.