MARKO DRAGOSAVLJEVIĆ ODRŽAO OLIMPIJSKI ČAS, Gradski Magazin

MARKO DRAGOSAVLJEVIĆ ODRŽAO OLIMPIJSKI ČAS

Trstenik, 13. maj 2015- Na centralnom gradskom trgu u Trsteniku danas je održan Olimpijski čas“, a sa mališanima se družio aktuelni evropski šampion u kajaku Marko Dragosavljević. Ovaj projekat realizovan je u saradnji sa kompanijom Coca-Cola i Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Zamenik predsednika opštine Trstenik Stevan Đaković poželeo je svima dobrodošlicu i pozdravio učesnike “Olimpijskog časa“

Želim da se zahvalim OKS i evropskom prvaku Marku Dragosavljeviću koji je danas naš gost i svima vama koji ste danas ovde i zbog kojih je ovaj dan organizovan. Trstenik je uvek bio grad sporta i dobrih sportista sa izuzetnim rezultatima a ja verujem da se među vama nalaze i budući osvajači prvih medalja na Olimpijskim igrama za naš mali grad.

MARKO DRAGOSAVLJEVIĆ ODRŽAO OLIMPIJSKI ČAS, Gradski Magazin

 

 Želela bih da se zahvalim opštini Trstenik što nas je ugostila kao i svim školama i učenicima koji su danas ovde. Takođe zahvaljujem i našim partnerima na ovom projektu kompaniji Coca-Cola i  Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu. Nadam se da ćete danas uživati, naučiti nešto novo o olimpijskim vrednostima, iako sam sigurna da vi već znate dosta toga o prijateljstvu i fer pleju- rekla je direktorka Fonda sporta i olimpizma Nataša Janković.

 

Evropski šampion u kajaku Marko Dragosavljević svečano je otvorio današnji čas:

Nadam se da među vama koji ste danas ovde ima dosta budućih sportista i šampiona. Bitno je da se bavite nekim sportom zbog zdravlja i druženja. Ja sam poslednje tri godine osvajao medalje na evropskim šampionatima a da bih došao do toga trebalo mi je mnogo rada i odricanja. Ipak mogu da kažem da se sve to isplatilo jer sam danas ovde gde jesam, borim se da izborim vizu za Olimpijske igre i presrećan sam što se bavim nečim što najviše volim. Verujem da svi vi, ako se budete trudili i vredno radili možete da ostvarite sve što želite. Neka današnji dan bude početak vašeg olimpijskog obrazovanja i dobrodošli u olimpijsku porodicu.

MARKO DRAGOSAVLJEVIĆ ODRŽAO OLIMPIJSKI ČAS, Gradski Magazin

Većnik za omladinu i sport opštine Trstenik Mirko Bogićević obišao je sa Markom Dragosavljevićem sve radionice i ukazao najmlađima na važnost bavljenja sportom.

Top partner Međunarodnog olimpijskog komiteta kompanija Coca-Cola je partner Olimpijskog komiteta Srbije u edukativnim projektima “Olimpijski čas”, “EkOlimpijada” i “Sportski izazov” do kraja olimpijskog ciklusa RIO 2016. Ova međunarodna kompanija je najstariji globalni partner Međunarodnog olimpijskog komiteta i širom sveta aktivno podržava edukativne aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu mlade na aktivan način života i podignu svest o važnosti očuvanja životne sredine.

O Zorica Stojković

Proveri takođe

115, Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije, Gradski Magazin

Obeleženo 115 godina diplomatskih odnosa između Egipta i Srbije

U četvrtak, 23. novembra Fontana Slavija u Beogradu bila je osvetljena bojama egipatske zastave, u …

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA, Gradski Magazin

ELEKTROMREŽA SRBIJE I KRALjEVINA ŠPANIJA POTPISALE UGOVOR O DONACIJI U VREDNOSTI OD 600.000 EVRA

U prostorijama EMS AD potpisan je ugovor o donaciji između Fonda za promociju španske privrede …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin