Master of puppets, “Master of puppets” – najbolja pesma treš metal velikana!, Gradski Magazin

“Master of puppets” – najbolja pesma treš metal velikana!

Američki bend “Metallica” spada među najveće bendove u istoriji celokupne muzike. Nemerljiv uticaj na rokenrol možda se najbolje vidi u samom razvoju pravca čiji su oni, uostalom, i rodonačelnici – takozvanog “treš” metala. Njihova “Master of puppets” sa razlogom nosi status himne.

Čitaoci jednog od najpopularnijih časopisa na temu tvrdog zvuka, zvanog “Metal hammer”, juče je zamolio svoje fanove na najpopularnijoj društvenoj mreži da, u komentarima, glasaju za njima omiljenu numeru.

Master of puppets, “Master of puppets” – najbolja pesma treš metal velikana!, Gradski Magazin

Od preko 1, 300 000 fanova, više od 3 000 iz celog sveta dalo je svoj glas.

Na prvom mestu se, očekivano, našla vanvremenska “Master of puppets”. Drugoplasirana je bila “One” sa albuma “…and justice for all”.

Treće i četvrto mesto su, na opšte iznenađenje, zauzele “Disposable heroes” (“Master of puppets”), i “Blackend” (“…and justice for all”).

Instrumental “Orion” (“Master of puppets”) našao se na petom mestu, a iza njega sledi “Creeping death” (“Ride the lightning”).

Još jedna stvar sa albuma “Master of puppets”, i to “Welcome home (Sanitarium)”, ušla je među top 10, i to kao sedma, osma je “Form whom the bell tolls” (“Ride the lightning”), deveta dolazi sa albuma prvenca “Kill ’em all” – “The four horseman”, dok listu zaključuje jedna od najlepših balada u istoriji muzike – “Fade to black”, sa albuma “Ride the lightning”.

Liste ovog tipa retko su merodavne, pošto ne postoji mogućnost sprečavanja ljudi koji znaju samo jednu pesmu od benda, da upravo njoj daju glas.

Ipak, upada u oči nešto što se ponavlja na svim mogućim listama posvećenim ovoj tematici – retko koja numera, nastala posle albuma “…and justice for all” iz 1988., ulazi na ovakve liste.

Možda i to najbolje pokazuje da fijasko zvani “St. Anger” nije bio slučajan. No, sudeći po albumu “Death magnetic”, kao i po najavama čuvenog producenta Bob Roka (koji, srećom, neće biti deo albuma čije snimanje je u toku), materijal koji momci iz San Franciska spremaju biće dostojan naslednik perioda od 1983. do 1988., i izdanja koja su od njih stvorila legende hevi metala.

Uživajte u himni…

photo – flickr.com

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Exit, EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!, Gradski Magazin

EXIT okupio svet u prestonici – preko 10.000 fanova iz 40 zemalja posetilo EXIT Belgrade Takeover!

Proteklog vikenda održan je veliki EXIT Belgrade Takeover, koji je uz tri dana programa i …

Bijelo dugme, Fantastična konferencija održana u “Tri šešira”: Bijelo dugme na dočeku Nove godine u Herceg Novom!, Gradski Magazin

Fantastična konferencija održana u “Tri šešira”: Bijelo dugme na dočeku Nove godine u Herceg Novom!

U restoranu “Tri šešira” u Skadarliji održana je konferencija za medije povodom dočeka Nove godine …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin