“Master of puppets” – najbolja pesma treš metal velikana!, Gradski Magazin

“Master of puppets” – najbolja pesma treš metal velikana!

Američki bend “Metallica” spada među najveće bendove u istoriji celokupne muzike. Nemerljiv uticaj na rokenrol možda se najbolje vidi u samom razvoju pravca čiji su oni, uostalom, i rodonačelnici – takozvanog “treš” metala. Njihova “Master of puppets” sa razlogom nosi status himne.

Čitaoci jednog od najpopularnijih časopisa na temu tvrdog zvuka, zvanog “Metal hammer”, juče je zamolio svoje fanove na najpopularnijoj društvenoj mreži da, u komentarima, glasaju za njima omiljenu numeru.

“Master of puppets” – najbolja pesma treš metal velikana!, Gradski Magazin

Od preko 1, 300 000 fanova, više od 3 000 iz celog sveta dalo je svoj glas.

Na prvom mestu se, očekivano, našla vanvremenska “Master of puppets”. Drugoplasirana je bila “One” sa albuma “…and justice for all”.

Treće i četvrto mesto su, na opšte iznenađenje, zauzele “Disposable heroes” (“Master of puppets”), i “Blackend” (“…and justice for all”).

Instrumental “Orion” (“Master of puppets”) našao se na petom mestu, a iza njega sledi “Creeping death” (“Ride the lightning”).

Još jedna stvar sa albuma “Master of puppets”, i to “Welcome home (Sanitarium)”, ušla je među top 10, i to kao sedma, osma je “Form whom the bell tolls” (“Ride the lightning”), deveta dolazi sa albuma prvenca “Kill ’em all” – “The four horseman”, dok listu zaključuje jedna od najlepših balada u istoriji muzike – “Fade to black”, sa albuma “Ride the lightning”.

Liste ovog tipa retko su merodavne, pošto ne postoji mogućnost sprečavanja ljudi koji znaju samo jednu pesmu od benda, da upravo njoj daju glas.

Ipak, upada u oči nešto što se ponavlja na svim mogućim listama posvećenim ovoj tematici – retko koja numera, nastala posle albuma “…and justice for all” iz 1988., ulazi na ovakve liste.

Možda i to najbolje pokazuje da fijasko zvani “St. Anger” nije bio slučajan. No, sudeći po albumu “Death magnetic”, kao i po najavama čuvenog producenta Bob Roka (koji, srećom, neće biti deo albuma čije snimanje je u toku), materijal koji momci iz San Franciska spremaju biće dostojan naslednik perioda od 1983. do 1988., i izdanja koja su od njih stvorila legende hevi metala.

Uživajte u himni…

photo – flickr.com

O Zorica Stojković

Proveri takođe

Koncerta, Od 8. do 11. septembra 4 koncerta: Ođila, Tijana Bogićević, Crvena jabuka, Al Amor u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja, Gradski Magazin

Od 8. do 11. septembra 4 koncerta: Ođila, Tijana Bogićević, Crvena jabuka, Al Amor u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja

Četiri atraktivna koncerta očekuju publiku u Beogradu u okviru „Atrium Sessions“ nastupa u dvorištu Kapetan …

Aco Pejović, ZAKAZAN JOŠ JEDAN KONCERT: Aco Pejović rasprodao Tašmajdan!, Gradski Magazin

ZAKAZAN JOŠ JEDAN KONCERT: Aco Pejović rasprodao Tašmajdan!

Pevač je oba koncerta posvetio pokojnim roditeljima. Aco Pejović je u rekordnom roku rasprodao koncert …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin