BRANDSTORM, L'ORÉAL BRANDSTORM, Stylistico, MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENjE  „ L’ORÉAL BRANDSTORM “, Gradski Magazin

MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENjE „ L’ORÉAL BRANDSTORM “

 

Na regionalnom finalnom studentskom takmičenju ” L’ORÉAL BRANDSTORM ” tim  ” Stylistico ” iz Niša  osvojio je prvo mesto u kategoriji BREND IZAZOV, dok je tim  ” GrooME ” iz Hrvatske odneo pobedu u kategoriji TEHNOLOŠKI IZAZOV


BRANDSTORM, L'ORÉAL BRANDSTORM, Stylistico, MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENjE  „ L’ORÉAL BRANDSTORM “, Gradski Magazin

Tim studenata sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu osvojio je prvo mesto  na regionalnom finalu jednog od najznačajnjih i najvećih svetskih studentskih takmičenja – L’Oréal Brandstorm. Aleksandra Đorđević, Novak Stamenković i Jelena Todorović čine tim „Stylistico“ koji će uz kolege iz Hrvatske predstaviti svoje inovativne projekte u međunarodnoj konkurenciji i pokušati da se izbore za svetsko finale u Parizu.

 BRANDSTORM, L'ORÉAL BRANDSTORM, Stylistico, MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENjE  „ L’ORÉAL BRANDSTORM “, Gradski Magazin

Najbolji među najboljim su svoje znanje i veštine odmerili na finalnom regionalnom takmičenju u Beogradu sa pobedičkim timovima iz Hrvatske. Sa ciljem da privuče što veći broj mladih inovatora iz različitih područja, L’Oréal Brandstorm je za ovu godinu pripremio dve kategorije takmičenja: BREND IZAZOV – za studente ekonomije, marketinga i komunikacija, gde je ove godine pobedu odneo gore pomenuti tim „Stylistico“ iz Srbije i TEHNOLOŠKI IZAZOV za sve buduće inženjere, odnosno studente fakulteta tehničkih nauka, gde su pobedu obezbedili članovi tima „GrooME“ iz Hrvatske.

 

Svoju šansu da se plasiraju u ovom takmičenju iskoristili su studenti osnovnih i master studija brojnih univerziteta u regionu. Međutim, od 91 prijavljenog tima, svojim najboljim projektima učešće su obezbedila 4 tima iz Srbije, i to timovi sa dva fakulteta iz Niša (Ekonomski i Farmaceutski)  i 2 fakulteta iz Beograda (FON i FEFA).

 

POBEDNIČKI TIMOVI REGIONALNOG ADRIA-BALKAN BRANDSTORM FINALA

 BRANDSTORM, L'ORÉAL BRANDSTORM, Stylistico, MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENjE  „ L’ORÉAL BRANDSTORM “, Gradski Magazin

Tim Stylistico – Srbija; Studenti Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Nišu.

Aleksandra Đorđević (23) je na završnoj godini osnovnih studija. Sebe vidi kao brend menadžera u nekoj uspešnoj multinacionalnoj kompaniji. Kao student prodekan, bavi se kreativnim radom i unapređenjem studentskog standarda.

Novak Stamenković (21) je student treće godine i voleo bi da se bavi finansijama, marketingom ili menadžmentom. Proučava filozofske rasprave i poeziju.

Jelena Todorović (21) je studentkinja treće godine. Volela bi da radi na HR poziciji. U slobodno vreme čita i volontira.

 

Tim je radio na razvijanju nove linije proizvoda muške kozmetike – Level Up. Ovaj projekat je bio izuzetna prilika da testiraju svoje veštine i primene znanja stečena na fakultetu. Na pitanje o pobedi odgovaraju  – „Formirali smo tim da bismo kroz saradnju na projektu upoznali sebe, svoje prednosti i nedostatke. Ambicioznost svakog od nas, posvećenost i orijentisanost na pozitivne rezultate će nam omogućiti da u svakom trenutku nađemo motiv za rad i prevaziđemo sopstvene granice.”

 BRANDSTORM, L'ORÉAL BRANDSTORM, Stylistico, MEĐUNARODNO STUDENTSKO TAKMIČENjE  „ L’ORÉAL BRANDSTORM “, Gradski Magazin

Tim GrooMe – Hrvatska; Studenti Međunarodnog poslovanja na fakultetu RIT Croatia.

Domagoj Hruškar (21),

Martin Kajtazi (21) i

Jakov Fauković (21) – svi su studenti treće godine fakulteta.

Spojila ih je zajednička zainteresovanost za marketing i prodaju, kao i želja za konstantnim obrazovanjem i napredovanjem u karijeri.

 

Tim je razvio projekat ”GrooMe”, a ideja je proizašla iz činjenica da postoji veliko potencijalno tržište preparata za bradu kao i neviđen rast popularnosti brada među milenijalcima posljednih godina. Njihov projekat bi omogućio svim mladim muškarcima da kroz interaktivan i zanimljiv proces svakog puta uspješno obilkuju svoju bradu, ali još bitnije da znaju kako kvalitetno održavati bradu specijaliziranom linijom proizvoda isključivo za bradu. Verovali su u pobedu jer je njihova ideja inovatinvna, profitabilna i obuhvata veliki broj potencijalnih korisnika.

 

Takmičenje L’Oréal Brandstorm se na globalnom nivou kontinuirano održava već 25 godina. Projekat je tokom decenija postao visoko kvalitetna platforma i snažan regrutacijski alat koji pronalazi i privlači inovativne talentovane mlade ljude širom sveta. Jedna od značajnih novina Brandstorm-a jeste da će se ove godine u svetskom finalu, umesto dosadašnje prezentacije projekta pred kvalifikovanim žirijem, u Parizu održati Sajam inovacija na kome će se finalisti predstaviti u ulozi izlagača i nadmetati sa svojim projektima poput pravih preduzetnika, a na taj način ubediti stručni žiri i predstavnike kompanija da je baš njihov projekat najbolji.

Svake godine ovo takmičenje okuplja sve veći broj studenata iz celog sveta, organizovane u timove koji pokušavaju da osmisle kreativno rešenje za jedan od stvarnih izazova pojedinog brenda, ili grupe proizvoda unutar L’Oréal grupacije. Partner ovogodišnjeg Brandstorma je L’Oréal Paris Men Expert, linija kozmetike za muškarce, a zadatak timova je bio da svojim projektom unaprede negu muškarca inovacijom koja će promeniti njihove životne navike.

Pobedničke timove na svetskom finalu u Parizu, iz obe takmičarske kategorije, očekuje novčana nagrada u iznosu od 10.000 evra. Pored ovih nagrada, ovogodišnji Brandstorm dodeljuje i CSR trofej, nagradu u iznosu od 5.000 evra za projekat koji prikaže najveći društveno odgovorni potencijal. Osim nagrada za pobednike, svi učesnici Brandstorm-a imaju priliku da postanu i deo tima kompanije L’Oréal.

Ovaj jedinstveni inkubator talenata je do sada okupio više od 80.000 studenata sa više od 360 univerziteta iz gotovo 50 zemalja, a svake godine između 150 i 200 učesnika ovog takmičenja dobija i posao u kompaniji L’Oréal.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto, Gradski Magazin

Veštačka inteligencija je u modi, evo i zašto

Tehnologija se razvija iz dana u dan i pravi je izazov ići u korak sa …

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin