Međunarodno takmičenje u sportskom plesu za osob u kolicima, Gradski Magazin

Međunarodno takmičenje u sportskom plesu za osob u kolicima

U subotu i nedelju, 6. i 7. juna, u hali Belexpo Centra na Novom Beogradu, biće održano drugo međunarodno takmičenje u sportskom plesu za osobe u kolicima. 

Po drugi put, Srpska asocijacija plesnih organizacija (SAPO), ima čast da organizuje međunarodno takmičenje u plesu za osobe u kolicima, podržano od strane Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Ples u kolicima je u Srbiji zastupljen od 2006. godine. Na zvaničnim takmičenjima naši takmičari učestvuju od 2007. godine, a najbolji rezultat do sada postignut je u Sankt Peterburgu 2012. godine na Kupu kontinenata, kada su naš par Kristina Živankić i Milan Krunić zauzeli 10. mesto od 22 plesna para.

osobe u kolicima, Međunarodno takmičenje u sportskom plesu za osob u kolicima, Gradski Magazin

Na međunarodnoj sceni, ovaj sport postaje sve popularniji i trenutno okuplja 22. zemlje sveta. Takmičarski deo podeljen je u kategorije, kako po uzrastu tako i po vrsti i težini povrede takmičara, i pruža i učesnicima i gledaocima nezaboravan događaj prepun emocija, navijanja i prikaza zavidnih plesnih pokreta i koreografija. Ovo je jedan od retkih sportova u kome se zajedno takmiče zdrav takmičar i takmičar u kolicima, i kao takav obezbeđule lakšu i bržu socijalizaciju, rehabilitaciju i inkluziju osoba u kolicima.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!, Gradski Magazin

BEST Beograd: AIBG – intenzivno studentsko programersko takmičenje 9. i 10. decembra!

Ovog decembra, u noći između 9. i 10. lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope, BEST …

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023., Gradski Magazin

Proglašeni pobednici Pekarijade 2023.

Svečanom ceremonijom i dodelom nagrada završena je četvrta „Pekarijada“, nacionalno takmičenje za najbolje pekare Srbije. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin