Milan Lučić, Milan Lučić: Profil najboljeg srpskog hokejaša, Gradski Magazin

Milan Lučić: Profil najboljeg srpskog hokejaša

Najbolji srpski hokejaš, igrač Bostona Milan Lučić poznat je kao jedan od najboljih igrača ali i kao “Kličko na ledu” jer udara kao maljem. Do sada je patosirao više od 50 protivničkih igrača, a tako impresivan skor nema još ni jedan borac u MMA   

Milan Lučić, Milan Lučić: Profil najboljeg srpskog hokejaša, Gradski Magazin

Američki mediji nazivaju ga “starim dobrim zlikovcem” i pišu o njemu kao igraču koga u više gradova mrze nego što ga vole. Ali zato se pristalice njegovog Bostona kunu u njega i obožavaju ga bezuslovno. Milan Lučić rođen je u Vankuveru, a njegov otac Dobrivoje Lučić emigrirao je u Kanadu sa Pala kada je imao 27 godina. Majka Snežana Kesa imala je dve godine kada se sa roditeljima odselila iz Hercegovine.

Lučić je 2011. godine postao jedini Srbin koji je trijumfovao u NHL ligi i osvojio legnedarni trofej. Bostonu je to bio prvi “Stenli” nakon 40 godina, a među najzaslužnijima svakako je bio Lučić. Stenli kup je naziv za šampionski pehar u hokejaškoj NHL ligi, u kojoj su tribine ispunjene do poslednjeg mesta tokom cele sezone, i u kojoj je poslednji ugovor vezan za prava na televizijski prenos iznosio 5,2 milijarde dolara.

Obzirom na to da svaki igrač koji osvoji “Stenli kup” ima pravo da jedan dan provede sa peharom, Lučić je tu priliku iskoristio kako bi pehar odneo u Crkvu Svetog arhanđela Mihaila u Vankuveru. Proslavio je uspeh sa porodicom, prijateljima i sa oko 350 pripadnika srpske dijaspore.

  • Bilo mi je veoma bitno da pehar odnesem u moju crkvu, jer znam da sam prvi Srbin koji ga je osvojio. Želeo sam to na svoj način da proslavim sa našim ljudima. Kao mali ovde smo igrali folklor, učili srpski, ćirilicu, okupljali se za slavu, Božić, Vaskrs. Nismo dozvolili da izgubimo tu vezu sa Srbijom – ističe sa osmehom, i na tečnom srpskom jeziku Lučić. Za izgradnju pomenute Crkve Milan je donirao 30.000 dolara, dok je nakon prošlogodišnjih poplava putem fondacije Novaka Đokovića za pomoć ugroženima u Srbiji uplatio 50.000 dolara.

U šampionskoj sezoni Lučić je postizao fenomenalnih 30 golova u ligaškom delu, uz 32 asistencije. Lučićeva leđa krasi ogromna tetovaža: srpski grb sa dva hokejaška štapa ispod kojih piše “Sloboda ili smrt.” Milan sa ponosom kaže da navija za Crvenu Zvezdu i za Srbiju. Rođen je 7. 6. 1988., visok 193 cm, težak 107 kg, igra na poziciji levog krila. U periodu od 2009. do 2013. godine na osnovu ugovora inkasirao je 12.5 miliona dolara.

Lućić iz godine u godinu igra sve bolje, ističe da je zadovoljan svojom igrom, a posebno kako kliza i kako udara. Za ovo poslednje mu verujemo obzirom na to da je od mladosti trenirao boks i da se zahvaljujući svom ratobornom Hercegovačkom karakteru popeo na pijedestal najboljih udarača najjače svetske lige. U preko 50 tuča, protivnike je slago na pod, i još nikome nije ostao dužan.

 Milan Lučić, Milan Lučić: Profil najboljeg srpskog hokejaša, Gradski Magazin

Lučićeve tuče, top 10

Lučić u prošlonedeljnoj akciji:

O Tamara Stević

Proveri takođe

ŽURKA GODINE U TRANZIT BAŠTI: ZORO VEČERAS SLAVI ROĐENDAN!, Gradski Magazin

ŽURKA GODINE U TRANZIT BAŠTI: ZORO VEČERAS SLAVI ROĐENDAN!

Maskirani osvetnik Zoro večeras u letnjoj bašti bara Tranzit slavi rođendan, a žurka koja očekuje …

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!, Gradski Magazin

Legenda otišla u legendu: Preminuo Petar Đorđević, poslednji beogradski samuraj!

LEGENDA OTIŠLA U LEGENDU – Petar Đorđević iznedrio je brojne uspešne sportiste, obučavao pripadnike specijalnih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin