mina, Mina Perić- Podržimo naše prvake u sportu, Gradski Magazin

Mina Perić- Podržimo naše prvake u sportu

Mlada beograđanka i prvakinja u tradicionalnom fudokan karateu niže uspehe iz godine u godinu! Podržimo naše prvake u sportu!

U današnje vreme veoma je teško dostići uspehe u sportu. Pored želje i volje mladih sportista potrebna je i velika količina novca kako bi se njihovi snovi pretvorili u javu. Iz materijalnih razloga mnoge mlade nade nemaju mogućnosti da dostignu svoj vrhunac. Kako bi otkrili sta je sve potrebno da se njihovi ciljevi sprovedu u realnost postavili smo par pitanja našoj prvakinji u karateu Mini Perić na koju bi cela Srbija trebala da bude ponosna.

Draga Mina, kada Vam se javila želja za treniranjem ove vrste sporta?

-Pre nešto više od dvanaest godina u Osnovnoj školi delili su reklame za početak održavanja treninga karate kluba “Zanshin” i ja sam istog trenutka pokazala ogromnu zainteresovanost da počnem da treniram ovaj sport. Bila sam jako znatiželjna, te sam htela da provirim u taj, tada za mene, drugačiji svet…svet veština. Nakon nekog vremena treniranja i razgovora sa mamom odlučila sam da ozbiljno treniram karate, kada sam i dobila svoju prvu sportsku opremu.

Da li odlasci na treninge i posvećenost podrazumevaju dosta odricanja?

-Odlasci na treninge i ogromna posvećenost podrzumevaju odricanja, ali ako nesto snažno želite da ostvarite i idete ka tom cilju, uz dobru organizaciju sve se postiže.

Znamo da ste od prošle godine i student Tehnološkog fakulteta. Kako usklađujete obaveze?

-Tako je! Od prošle godine sam student Tehnološkog fakulteta. Jeste veoma teško sve postići, trenirati svakodnevno i istovremeno biti dobar student. Jednostavno težim ka svom cilju, prvenstveno zbog sebe i svoje budućnosti, ali i zbog zahvalnosti prema svom ocu koji se trudi da isprati sve to i plati kako bih ja napredovala. Zato, dajem sve od sebe!

Koliko često učestvujete na turnirima?

-Na turnirima učestvujem najmanje dva puta mesečno. Sve zavisi od perioda takmičarske sezone.

Ko je Vaša najveća podrška?

-Imam veliku podršku od strane mog oca, brata i trenera, ali najveću podršku mi pruža moj dečko. On je takođe iz sveta karatea, uvek je uz mene i na treninzima i na takmičenjima… Kao da mi je drugi trener.

Da li je potrebno dosta novca da bi postigli rezultate i omogućili sebi  bolji napredak u karateu?

-Jeste. Potrebno je zaista dosta novca kako bi se platila sva takmičenja, seminari i samim tim napredak u karateu.

Šta bi Vam najviše pomoglo za dalji uspeh?

Najviše bih volela da za moj dalji uspeh bude potreban samo trud, želja i rad…ali to nije dovoljno. Danas sve košta, pa i sport. Značilo bi mi mnogo kada bi se javio neko dobre volje i neko ko je možda ljubitelj sporta da pomogne.

S obzirom da ste već prvakinja ne samo u Srbiji već i u Evropi, što je za svaku pohvalu, koje su Vaše želje za budućnost sporta kojim se bavite?

-Želja mi je da rezultat iz 2013. godine ponovim i u seniorskoj konkurenciji kako u mom stilu tako i na takmičenjima karate konfederacije. Prvo Svetsko prvenstvo u okviru konfederacije biće održano u oktobru u Brazilu, za šta ću dati sve od sebe da se kvalifikujem. Takođe mi je velika želja da karate jednog dana postane olimpijski sport. Kada završim sa svojom takmičarskom karijerom volela bih da svoje znanje prenesem na nove mališane.

Da li je Vaš klub dobio adekvatnu pomoć od Ministarstva za sport?

-Nikada nismo dobili adekvatnu pomoć od Ministarstva za sport.

Šta je potrebno da se omogući Vaš odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo  u Napulju, kao i na svetsko prvenstvo u Sočiju?

-Sam put u Italiju, smeštaj, seminari i kotizacija dosta koštaju, naročito odlazak u daleki Soči. Iz razloga što celokupan karate nije finansijski pokriven od Ministarstva za sport, karate iziskuje mnogo materijalnih sredstava- Rekla nam je Mina.

Ovim apelujemo na Republiku Srbiju da pomogne svim mladim sportistima i omogući im napredovanje u karijeri. Ne zaboravimo da ovakvi ljudi krase našu državu, predstavljaju je u najboljem mogućem svetlu i čine je prepoznatljivom.

Podržimo naše prvake u sportu!

O Zorica Stojković

Proveri takođe

, Modernizuje se putna mreža Čačka: Gotova rekonstrukcija deonice od Prijevora do Trbušana!, Gradski Magazin

Modernizuje se putna mreža Čačka: Gotova rekonstrukcija deonice od Prijevora do Trbušana!

Završeni su radovi na rekonstrukciji i asfaltiranju opštinskog puta OP 123-3 u Čačku koji void …

, Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera, Gradski Magazin

Stiže Hoop Mentality – Inovativna Platforma za Edukaciju Košarkaških Trenera

Hoop Mentality sa ponosom najavljuje otvaranje svoje premium platforme – zajednice dizajnirane isključivo za košarkaške …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin