Irena Vujović, MINISTARKA VUJOVIĆ: IZGRADNjA KANALIZACIONE MREŽE U NIŠU, JEDNA OD NAJVEĆIH INVESTICIJA U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, Gradski Magazin

MINISTARKA VUJOVIĆ: IZGRADNjA KANALIZACIONE MREŽE U NIŠU, JEDNA OD NAJVEĆIH INVESTICIJA U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Nišu radove na izgradnji kanalizacione mreže i najavila početak izgradnje centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda. 


„Reč je o jednom od najznačajnijih projekata i jednoj od najvećih investicija u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji, poslednjih decenija“, rekla je ministarka Vujović.

Podsetila je da je ukupna vrednost projekta viša od 87 miliona evra.

Irena Vujović, MINISTARKA VUJOVIĆ: IZGRADNjA KANALIZACIONE MREŽE U NIŠU, JEDNA OD NAJVEĆIH INVESTICIJA U OBLASTI ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, Gradski Magazin
Ministarstvo zaštite životne sredine

„Značajan deo ovih sredstava obezbeđen je kroz pretpristupna sredstva Evropske unije, IPA sredstva, dok je drugi deo sredstava iz budzeta Ministarstva zaštite životne sredine, i ovu priliku koristim da se zahvalim našim  partnerima iz EU. Ovaj projekat obuhvata izgradnju 46,6 km kanalizacione mreže, koja uključuje izgradnju i šest kolektora koji će dopremati otpadnu vodu do postrojenja za preradu otpadnih voda. Do sada je već urađeno oko pet kilometara kanalizacione mreže, a izgradnja postrojenja počeće na proleće“, rekla je ministarka Vujović, podsetivši da će kapacitet ovog postrojenja biti 286.000 ekvivalent stanovnika.

Ministarka Vujović je istakla da je izgradnja nedostajuće infrastrukture, realizacijom ovakvih projekata, potrebna u celoj Srbiji, a rešavanje pitanja otpadnih voda svakako je jedan od prioriteta i Vlade Republike Srbije i Ministarstva zaštite životne sredine.

Po njenim rečima Vlada Republike Srbije je ekologiju i zaštitu životne sredine označila kao jedan od ključnih prioriteta, zbog čega je pokrenut zamajac zelenih investicija i podstaknuta realizacija ekoloških projekata u gotovo svakoj lokalnoj samoupravi u Srbiji.

„Ministarstvo ZŽS će se i dalje truditi da doprinese boljim uslovima za život i višim standardima u resornom domenu, zarad budućih generacija. Ova vlast, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, vodi računa o svakom kraju Republike Srbije i svakom građaninu. Nastavljamo dalje sa izgradnjom modernih regionalnih reciklažnih centara, ali i postrojenja za preradu otpadnih voda i izgradnjom kanalizacione mreže u opštinama koje je nemaju. Naš cilj je da pokrivenost kanalizacionom mrežom u opštinama Srbije bude u skladu sa standardima Evropske unije“, zaključila je ministarka Vujović.

Radove su sa ministarkom obišli pomoćnik ministra Dušan Čarkić i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Izvor: PRessSerbia

O Marija S.

Proveri takođe

Čačak sija punim sjajem! Snimci nove saobraćajnice iz vazduha oduzimaju dah!, Gradski Magazin

Čačak sija punim sjajem! Snimci nove saobraćajnice iz vazduha oduzimaju dah!

3,2,1 – Čačak! Srpski grad koji opravdano nosi epitet jednog od najmodernijih srpskih gradova, uskoro …

DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!, Gradski Magazin

DUPLA ZLATNA: Destilerija Zarić opet niže medalje!

Sjajne vesti stigle su u Destileriju Zarić Opsesija rakija od maline i  Nirvana rakija od …

Jedan komentar

  1. I found this post very interesting and informative. Thank you for sharing your special thoughts with us. My site: rugby league betting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin