Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb)

Filmski vodič: Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb) na repertoaru bioskopa u prestonici.

Na nedavno održanom FESTU, glavnu nagradu – Beogradskog pobednika za najbolji film u glavnom takmičarskom programu dobio je film Vuk (Theeb) reditelja Nadži Abu Novara. Zbog velikog interesovanja, Beograđani će biti prilici da gledaju od 14. marta Nadžijevo debitansko dugometražno ostvarenje na repertoaru Dvorane doma sindikata.

Radnja filma Nadži Abu Novara odvija se tokom 1916. godine u zaboravljenom delu Otomanskog cartstva – Arabiji. Reditelj spretno oslikava život beduinskog plemena i dvojice glavnih junaka – braće Tiba i Huseina. Nakon što izgube oca, stariji brat preuzima odgovornost za Tibovo vaspitanje i pokušava da ga nauči kako beduini žive. Međutim, Tib nastavlja da pravi nestašluke.

Vuk, Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb), Gradski Magazin

U njihove živote ulazi poručnik britanske vojske, koji je na tajanstvenoj misiji sa svojim vodičem. Iz straha da ne ukalja očevu reputaciju, Husein prihvata da ih isprati do željene destinacije. Nejaki Tib kreće za njima kroz pustinju, koja je puna revolucionara i beduinskih prognanika. Da bi preživeo, moraće da nauči da se snalazi kao odrastao čovek, moraće da nauči šta je izdaja, a šta poverenje i da opravda ime koje mu je otac dao.

Vizuelno očaravajući film Vuk (Theeb) sniman je u Jordanu. Nadži odličnom fotografijom i režijom vraća gledaoce u  svet beduinskih plemena tokom I svetskog rata, kroz vizuru nevinog dečaka.

Vuk, Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb), Gradski Magazin

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Irena Vujović, Vujović: Srbija uložila napore da zaštiti Lim od otpada, potrebno angažovanje i susednih država, Gradski Magazin

Vujović: Srbija uložila napore da zaštiti Lim od otpada, potrebno angažovanje i susednih država

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović izjavila je da je u toku koordinisana akcija uklanjanja …

Irena Vujović, Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda, Gradski Magazin

Vujović: Insistiramo na poštovanju najviših ekoloških standarda

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin