Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb)

Filmski vodič: Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb) na repertoaru bioskopa u prestonici.

Na nedavno održanom FESTU, glavnu nagradu – Beogradskog pobednika za najbolji film u glavnom takmičarskom programu dobio je film Vuk (Theeb) reditelja Nadži Abu Novara. Zbog velikog interesovanja, Beograđani će biti prilici da gledaju od 14. marta Nadžijevo debitansko dugometražno ostvarenje na repertoaru Dvorane doma sindikata.

Radnja filma Nadži Abu Novara odvija se tokom 1916. godine u zaboravljenom delu Otomanskog cartstva – Arabiji. Reditelj spretno oslikava život beduinskog plemena i dvojice glavnih junaka – braće Tiba i Huseina. Nakon što izgube oca, stariji brat preuzima odgovornost za Tibovo vaspitanje i pokušava da ga nauči kako beduini žive. Međutim, Tib nastavlja da pravi nestašluke.

Vuk, Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb), Gradski Magazin

U njihove živote ulazi poručnik britanske vojske, koji je na tajanstvenoj misiji sa svojim vodičem. Iz straha da ne ukalja očevu reputaciju, Husein prihvata da ih isprati do željene destinacije. Nejaki Tib kreće za njima kroz pustinju, koja je puna revolucionara i beduinskih prognanika. Da bi preživeo, moraće da nauči da se snalazi kao odrastao čovek, moraće da nauči šta je izdaja, a šta poverenje i da opravda ime koje mu je otac dao.

Vizuelno očaravajući film Vuk (Theeb) sniman je u Jordanu. Nadži odličnom fotografijom i režijom vraća gledaoce u  svet beduinskih plemena tokom I svetskog rata, kroz vizuru nevinog dečaka.

Vuk, Moćna priča o odrastanju Vuk (Theeb), Gradski Magazin

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

, Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!, Gradski Magazin

Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA …

, Osećaj komfora u malim enterijerima, Gradski Magazin

Osećaj komfora u malim enterijerima

Uređenje malih prostorija može biti izazov, ali adekvatno planiranje je prilika za uživanje i buđenje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin