, Moderno ili savremeno, pitanje je sad, Gradski Magazin

Moderno ili savremeno, pitanje je sad

Moderno i savremeno često poistovećujemo, posebno kada se radi o dizajnu enterijera, a zapravo se radi o potpuno dva različita stila uređenja. Moderni dizajn nameštaja odnosi na arhitektonski stil koji je bio popularan u dva navrata, početkom i sredinom 20. veka, dok savremeni dizajn nameštaja pripada aktuelnom vremenskom periodu.

Savremeni nameštaj se takođe stalno menja, kako trendovi dolaze i odlaze, a moderan obično kombinuje upečatljivije boje kako bi stvorio snažan kontrast među komadima. Ukoliko ni sami niste pravili jasnu razliku između ova dva stila, u nastavku vam predstavljamo kako ih na najbolji način možete kombinovati u uređenju svog doma.

Ukoliko želite da vaš dnevni boravak bude u savremenom stilu, idealan odgovor za sve vaše zahteve je ugaona garnitura PREMIER, skladne forme i dizajna. Baršunasti materijal garniture sjajno će se uklopiti uz staklenu površinu klub stočića, a primeri poput poput klub stola LARA ili FREZIJA sa belom konstrukcijom prostor će dodatno osvežiti i uneti moderan duh.

, Moderno ili savremeno, pitanje je sad, Gradski Magazin

Kako bi plava ugaona garnitura bila zaista poseban komad u enterijeru, potrebno je naglasiti je teksturom ili kontrastom, što možete postići tapetom sa paternom koja sadrži tonove iz ostatka enterijera i odličan je izbor za konstrastiranje. Najbolje bi bilo da se prilikom odabira podova odlučite za svetle tepihe jednostavnih šara koji će dodatno naglasiti garnituru i odvojiti je od poda.

Čak i u tradicionalnije uređene ambijente pomoću par komada nameštaja možete uneti dozu svežine i aktuelnog trenda. Ukoliko vaša trpezarija sadrži klasične komade nameštaja, poput vitrine BOHOL ili komode BOHOL, a želite da je osvežite i date joj dozu savremene elegancije, to možete učiniti dodavanjem trpezarijskih stolica LOUISE savremenog dizajna. Dodatni dekor ovih stolica je štep na zadnjoj strani naslona koji dozvoljava da se stolice odlično uklope i uz druge stilove u enterijeru.

Čak i predsoblja mogu pratiti aktuelne trendove. Ukoliko imate manje porostora na raspolaganju, raščistite prostor od većih zatvorenih plakara, a hodnik uredite kompozicijom savremenog nameštaja koji će doprineti na razigranosti i dobrom raspoloženju sa ulaza.

Predsoblje EASY sastoji se od gornjeg dela koji se kači na zid i sadrži ogledala, dok se donji deo sastoji od otvorene i zatvorene police. Predstavlja skladnu i zanimljivu kompoziciju na zidu, kojoj radi ravnoteže možete dodati i samostojeći čiviluk.

, Moderno ili savremeno, pitanje je sad, Gradski Magazin

Čiviluk BREMEN pravo je rešenje za skladno i funkcionalno opremanje predsoblja manjih dimenzija. Za lakše obuvanje dizajneri enterijera Forma Ideale predlažu da dodate pleteni tabure koje neće zauzimati dodatni prostor za prolaz, a ukoliko je zid jednobojan, dodajte antikliznu prostirku sa zanimljivim paternom za dodatnu teksturu i šaru u prostoru.

Savremeni nameštaj svoj naglasak na funkcionalnosti pozajmljuje od modernog stila. Moderno može biti sinonim kada se opisuju mnoge stvari, ali u dizajnu, moderno od savremenog se prilično razlikuje. Moderan dizajn se odnosi na eru koja je prošla, dok je savremeni dizajn sve o sadašnjosti i budućnosti, a uz naše savete i u zavisnosti od toga koji stil vam se više dopada lako ćete ih kombinovati prilikom uređenja enterijera vašeg doma.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

Young Lions Srbija okuplja mlade kreativce – Podržavamo mlade, afirmišemo Srbiju

Srbija i ove godine traži nove mlade zvezde komunikacijske industrije – počinju prijave za takmičenje Young …

, Položena vremenska kapsula u temelje budućeg RIVA shopping centra u Velikoj Plani, Gradski Magazin

Položena vremenska kapsula u temelje budućeg RIVA shopping centra u Velikoj Plani

„Gradnjom RIVA shopping centra na više od 6.000 m2 i uključivanjem firmi iz Velike Plane …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin