zagađenje, MRAZ I SNEG DONELI ZAGAĐENJE: Povećano prisustvo štetnih materija u vazduhu, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

MRAZ I SNEG DONELI ZAGAĐENJE: Povećano prisustvo štetnih materija u vazduhu

Mraz, povećana vlažnost vazduha i odustvo vetra, kao najnepovoljnije vremenske prilike, doprineli su povećanom prisustvu zagađenja u vazduhu.

Da se teško juče disalo, potvrđuje i sajt državne Agencije za zaštitu životne sredine (SEPA), po kojem su u “crvenoj zoni” , sa najvećim nivoom aerozagađenja, bila gotovo sva merna mesta u Beogradu. Prema ovim dostupnim podacima, u prethodna 24 časa, najgore je bilo u Zemunu i Vinči.

Merenja iznad dozvoljenog indeksa beležile su i stanice u Lazarevcu, Obrenovcu kao i merna mesta na Savskom vencu i Zvezdari. Merenja su pokazala da se tokom jučerašnjeg dana najbolji kvalitet vazduha beležio u Omladinskih brigada i Bulevaru despota Stefana. Ove dve stanice su tokom celog dana bile u “narandžastoj zoni” koja označava prihvatljiv kvalitet vazduha.

Stručnjaci iz Gradskog zavoda za javno zdravlje koji svakodnevno, u kontinuitetu, prate kvalitet vazduha, ističu da vremenski uslovi znatno utiču na kvalitet vazduha.

– Zbog niskih temperatura individualna ložišta i kotlarnice rade 24 časa, što svakako dodatno utiče na zagađenje – objašnjavaju iz GZzJZ.

– Povećana vlažnost vazduha i odsustvo vetra jedni su od ključnih faktora koji dodatno utiču na povećano prisustvo zagađujućih čestica.

Snažniji udari vetra popravili bi situaciju.

Izvor: Gradski Magazin/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

, Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju, Gradski Magazin

Asocijacija svetskih trgovinskih centara i Svetski trgovinski centar Bangalor po prvi dovode ribrendirani Globalni poslovni forum u Indiju

Tema GBF-a, koji se održava u Bangaloru – „Silikonskoj dolini Indije“, biće mogućnosti za ulaganje …

, QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak, Gradski Magazin

QLED 98“ i OLED 77“ – Veliki ekrani za vrhunski bioskopski užitak

Istinski ljubitelji filmova znaju da svaki odlazak u bioskop pričinjava ogromno zadovoljstvo. Veliki ekran, jasni …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin