MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “ALISA U ZEMLJI ČUDA” 2023, MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “ALISA U ZEMLJI ČUDA” 2023/24.Evropski spektakl “Garden of Lights” prvi put i u Beogradu, na Adi Ciganliji!, Gradski Magazin

MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “ALISA U ZEMLJI ČUDA” 2023/24.Evropski spektakl “Garden of Lights” prvi put i u Beogradu, na Adi Ciganliji!

Beograd se od ove godine postavkom multimedijalne izložbe na otvorenom “Alisa u zemlji čuda” 2023/24. pridružio porodici evropskih gradova koji u zimskoj sezoni, zahvaljući poznatom projektu “Garden of Lights” uvode najmlađe, ali i sve ostale u svet mašte. Postavka “Alisa u zemlji čuda” u Beogradu je svetleća, tajna bašta koja će vas preneti u svet bajke i mašte devojčice Alise, koja veruje u uređenu stvarnost, ali joj ovo magično putovanje menja percepciju.

Od novembra 2023. godine, imaćete priliku da na Adi Ciganliji pratite svetleće staze, provirite u Zečju jazbinu, upoznate nasmejanu Češirsku mačku, Ludog šeširdžiju, gospodina Gusenicu i zajedno sa njima učestvujete u ludoj popodnevnoj zabavi, a konačno i da posetiti Kraljicu-Srce u njenom zamku. Imaćete priliku i da vidite svetleće vinove loze, multimedijalnu livadu i tunel koji na veran način prikazuju sve segmente romana iz 1865. godine, koji je napisao engleski pisac Čarls Latvidž Dodžson (Charles Lutwidge Dodgson), pod pseudonimom Luis Kerol. Prelepa priča autora Luisa Kerola o odrastanju i učenju o svetu “Alisa u zemlji čuda”, ne predstavlja svet onakvim kakvim ga vidimo svaki dan, već ga prikazuje u snu, a snovima vladaju drugačiji zakoni. Spektakularne svetlosne instalacije, sa punim zvučnim zapisom u okviru svetlosne bašte, odvešće vas u svet bajki. Priča se poigrava s logikom na način koji joj je obezbedio dugotrajnu popularnost kako kod dece, tako i kod odraslih Ova postavka ima za cilj i da kroz priču o Alisi
pokaže koliko je važno razvijati maštu i kreativnost – ne samo kod dece, već tokom celog života. Mašta nam omogućava postavljanje ciljeva, a kreativnost pomaže da pronađemo nekoliko različitih načina kako da to uradimo i da do njih dođemo. Kreativno razmišljanje možemo koristiti u svakoj oblasti našeg života i podrška mašti je više od učenja maštanja to je razvijanje sposobnosti snalaženja u različitim situacijama i kreiranja inovacija.
„Veoma smo srećni što će naša izložba ove sezone prvi put biti u Beogradu i što ćemo obradovati ljude iz Srbije i regiona. Naša misija je da stvaramo magična iskustva koristeći svetlost i zvuk. Zahvaljujući tehnologiji i kreativnosti, gradimo fantastične prostore koji omogućavaju da uživate u vremenu zajedno sa svojim najmilijima, ali i da razbijete rutinu svakodnevnog života. Naše izložbe pričaju priče o univerzalnim vrednostima, jer želimo da naše svetlosne bašte inspirišu posetioce da slede svoje snove, maštu i uvode pozitivne promene u stvarni svet.“, ističe Mihal Čojnacki (Michał Chojnacki), predsednik „Wonderful Lighting“ kompanije.

MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “ALISA U ZEMLJI ČUDA” 2023, MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “ALISA U ZEMLJI ČUDA” 2023/24.Evropski spektakl “Garden of Lights” prvi put i u Beogradu, na Adi Ciganliji!, Gradski Magazin
MULTIMEDIJALNA IZLOŽBA “ALISA U ZEMLJI ČUDA” 2023/24.Evropski spektakl “Garden of Lights” prvi put i u Beogradu, na Adi Ciganliji! 3

Ovo nisu sve atrakcije koje vas očekuju u Parku “Makiš, na Adi (https://gardenoflights.com/en/belgrade). Možete učestvovati u gejmifikaciji, specijalnoj igri sa nagradama, a zahvaljujući foto-punktovima ovekovečićete svoju posetu u Svetlosnoj bašti. Svetlosna bašta je savršen dodatak dugim zimskim noćima, u koje ulazimo ovog vikenda, a koja privlači cele porodice i grupe prijatelja. Posetioci ove svetlosne instalacije će zajedno pronaći sjajne priče i doživeti nezaboravne emocije. Pratite Zeca i istražite svet bajki koji svetluca hiljadama šarenih svetala. Posetite multimedijalnu Zemlju čuda i pustite mašti na volju!
Natalija Đurović iz udruženja ‚‚Dečja kulturna geografija‘‘ (DECImetar) koje mapira i preporučuje kvalitetne kulturne sadržaje za decu o izložbi „Alisa u zemlji čuda“:
„Svetlosna bašta je mesto iz mašte na koje možete povesti svoje dete i, družeći se sa njim, doživeti iskustvo Alisinog putovanja. Upoznajući se na ovaj način sa junacima jednog od klasika svetske književnosti, dajete svom detetu početni impuls da raste u maštovitu i kreativnu osobu. Najlepši susreti su susreti kod dobrih knjiga i zato je ‚‚ulazak‘‘ u jednu od njih verovatno najlepše iskustvo i najbolji poklon koji svojoj ili nekoj drugoj dragoj deci možete darovati. Deca koja čitaju rastu u ljude koji misle.
Zbog toga je važno uvesti ih u svet knjige i znanja od najranijeg uzrasta. Provodeći vreme u zajedničkom čitanju, a kasnije i razgovorima o pročitanom, deca će steći čitalačke navike. A sve navike koje se steknu rano, u toplom i sigurnom porodičnom okruženju, ostaju za ceo život”.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

, Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini, Gradski Magazin

Značajne promene na čelu kompanije Nelt u Bosni i Hercegovini

Cerovina novi potpredsednik Grupe, Sikimić od 1. maja nova izvršna direktorka Nelt Grupa je u …

Jedan komentar

  1. Excellent to the point article and news.. Well appreciated, My sites: COD

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin