, Mural za Svratište za decu u Krfskoj, Gradski Magazin

Mural za Svratište za decu u Krfskoj

Zajedničkom akcijom volonteri iz ambasade Velike Britanije i deca ulepšali prostor Svratišta za decu.

Na inicijativu ambasade Velike Britanije, volonteri iz ambasade, Lice Ulice i deca iz svratišta, pod vođstvom umetnika iz Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8 i uz pomoć Roma Company, zajedničkim snagama oslikali su mural i ulepšali prostor Svratišta za decu u Krfskoj, koje vodi “Centar za integraciju mladih (CIM)”.

, Mural za Svratište za decu u Krfskoj, Gradski MagazinPredvođeni zamenikom ambasadorke Dominikom Otvejom, volonteri iz ambasade Velike Britanije i deca su se sjajno snašli u dosta drugačijem poslu. Na praktičan način bili su u prilici da saznaju više o urbanoj umetnosti  i u kolektivnom izvođenju oslikaju svoj prvi mural.

„Akcijom ulepšavanja fasade Svratišta spojili smo redovnu praksu volontiranja i saradnju sa nekoliko lokalnih organizacija, koje su naši već tradicionalni partneri. Divno je kada možete da date mali doprinos i pomognete, dok u isto vreme promovišete inkluzivno društvo u Srbiji. Nadam se da će ovaj zajednički poduhvat CIM, Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8, Roma Company, Lica Ulice i Britanske ambasade doprineti da neki naši najmlađi sugrađani vreme provode u prijatnijem i podsticajnijem okruženju,“ izjavio je Dominik Otvej, zamenik ambasadorke Velike Britanije.

Učešće umetnika iz Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8 baziralo se na tome da se deci korisncima svratišta u Krfskoj ulepša ambijent u kome borave i da volonteri iz ambasade Velike Britanije samostalno izvedu planirani koncept. Osim toga, udruženje nastoji da svojim delovanjem preispita i obradi važne društvene teme, a jedna od njih je svakako stvaranje inkluzivnog društva.

„Svima nama u prvom planu je bilo skretanje pažnje na velike napore koje članovi udruženja “CIM” ulažu, kako bi korisnicima svratišta pružili što bolje uslove. Simboličan način na koji je mural nastao, šalje snažnu poruku o važnosti inkluzivnog društva i primeru kako se stvari menjaju na bolje. Zahvaljujemo se na odličnoj saradnji prijateljima iz ambasade Velike Britanije i udruženju “CIM” i nastavljamo da planiramo  buduće zajedničke akcije. Veliku zahvalnost dugujemo i Roma Company, uz čiju podršku je relizovan događaj“ izjavio je Predrag Radovanović, predsednik Udruženje za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8.

, Mural za Svratište za decu u Krfskoj, Gradski MagazinRoma Company, aktivno učestvuje u akcijama koje imaju za cilj poboljšanje uslova u kojima borave mladi, pa je između ostalih ova donacija samo jedna od planiranih aktivnosti u godini kada se obeležava jubilej od 30 godina od osnivanja.

„Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno-odgovornog poslovanja, kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu, pružajući pomoć tamo gde je najpotrebnije. Iz tog razloga, odlučili smo da podržimo ovu akciju i nastojaćemo u narednom periodu da i na druge načine pomognemo Centru za integraciju mladih“, izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

Ovaj projekat realizovan je na inicijativu prijatelja iz Ambasade Velike Britanije, Centra za integraciju mladih, Lice Ulice i Udruženja za razvoj i promociju urbane umetnosti Te8 i uz podršku Roma Company.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin