, Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz  29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18, Gradski Magazin

Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz 29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18

, Na Labena Ventures prijavilo se neverovatnih 120 projekata iz  29 država EU i šire regije, najviše iz Srbije: 18, Gradski MagazinLabena Ventures zatvorila je prijave za inovativne ideje i projekte iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije uz veliki međunarodni interes.  Najveći broj prijavljenih projekata pristigao je iz Poljske, Hrvatske, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Estonije, Severne Makedonije, Letonije, Litvanije i Bugarske, a čak 18 iz Srbije.

“Ugodno smo iznenađeni odličnim odzivom. Dobili smo 120 prijava iz čak 29 zemalja, većinom iz  regija koje akcelerator pokriva, te 15% projekata izvan regije u kojoj Labena Ventures akcelerator deluje, što dokazuje da je potreba za ovakvim ekosastavom i podrškom vrlo velika. Takođe smo jako sretni što je više od 30% prijavljenih startupa, odnosno ideja već prošlo fazu prvog finansiranja, a neke kompanije već beleže solidan promet. Sve to ukazuje na vrlo visok potencijal kandidata i potencijalno dobrih projekata“,  ističe Nedeljko Milosavljević, jedan od suosnivača Labena Ventures.

Od pristiglih 120 prijavljenih ideja i projekata posebna komisija Labena Ventures odabraće do 40 projekata. Od srede, 7. juna do petka, 9. juna u Ljubljani će se održati Bootcamp radionice s treninzima uz koje će odabrani timovi steći poslovne i prezentacijske veštine, te veštine strateškog pozicioniranja projekta na međunarodnom nivou. U pronalaženju investitora pomoći će im i platforma Labena Ventures. „Odabranim finalistima na raspolaganju će biti prestižni mentorski program s više od 120 sertifikovanih mentora iz celog sveta iz područja preduzetništva, finansija, biotehnologije itd. ”, rekao je Borut Čeh, direktor kompanije Labena. „Izabraćemo 10 najboljih projekata i ideja te im uz akcelerator i mentorstvo omogućiti što kvalitetniji razvoj, poslovni plasman na tržište te prezentaciju investitorima i fondovima. Pomoći ćemo im da se jako dobro pripreme i time povećaju svoje šanse za dobijanje investicija, jer želimo da na tržište dođu najbolji projekti i ideje koji će na kraju njihovog puta zaživeti i poboljšati kvalitet života i zdravlje ljudi na celom svetu.“ naglasio je Borut Čeh.

Labena Ventures nova je platforma i akcelerator ideja iz područja medicine, biotehnologije, prehrambene i farmaceutske industrije u srednjoj i istočnoj Evropi. Reč je o jedinom akceleratoru ideja te vrste koji pokriva više država uključujući Poljsku, Slovačku, Češku, Letoniju, Litvaniju, Estoniju, Mađarsku, Rumuniju, Bugarsku, Albaniju i zemlje bivše Jugoslavije, čime otvara prilike za čak 110 miliona stanovnika u 17 zemalja. “To je takođe prvi akcelerator na ovom području sa sedištem u Sloveniji i jedini međunarodni akcelerator te vrste u široj regiji”, istaknuo je direktor Labene Borut Čeh. U sklopu akceleratora startapovi i pojedinci dobijaju pristup kompanijama, investitorima i fondovima rizičnog kapitala koji u ovu svrhu ulažu više od 100 miliona evra.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin