Stefan, Na rekonstruisanom terenu na Limanu  BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE, Gradski Magazin
Foto: Stefan Stojačić

Na rekonstruisanom terenu na Limanu BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE

Nedavno završene Olimpijske igre i uspesi naših sportista, privukli su pažnju javnosti, ali su je usmerili i ka manje favorizovanim disciplinama poput basketa 3×3, gde su naši olimpijci osvojili bronzanu medalju.


Svoj uspeh u basketu reprezentacija Srbije potvrdila je odbranivši svoju poziciju i evropski tron. Naši basketaši osvojili su treće uzastopno zlato na prvenstvu koje je održano u Parizu.

Zvanična istorija Basketa 3×3 započinje 2012. godine, jer je ogromna popularnost ovog sporta u svetu dovela do toga da se te godine održi i prvo Svetsko prvenstvo pod pokroviteljstvom FIBA. Kod nas je basket popularan u amaterskim krugovima, ali upravo je Stefan Stojačić najviše pažnje usmerio ka ovom i profesionalnom sportu nakon osvajanja titule svetskog šampiona u basketu sa reprezentacijom. Zanimljivo je da ovaj šampion ima i diplome tri fakulteta, a u biografiji bi moglo da se doda da u slobodno vreme voli da svira klavir, kao i to da je sa 10 godina bio treći najbolji šahista u Evropi. Međutim, sam ističe da je njegova najveća ljubav basket, kome je apsolutno posvećen, kao i novim generacijama basketaša. Atraktivan i zanimljiv, basket nosi i određene rizike od povreda. Basket se igra na visokom nivou i tokom igre povređeni nema pravo zamene, te je teren na kojem se trenira možda i najbitnija stavka pored volje i ljubavi prema ovom sportu.

Stefan, Na rekonstruisanom terenu na Limanu  BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE, Gradski Magazin
Foto: Stefan Stojačić

„Ja sam u ovu sportsku avanturu krenuo sa terena na kome sam odrastao, a koji danas izgleda odlično. Podrška je ogromna i stiže sa svih strana, a posebno nam je važno što nove generacije mogu da se pripremaju u najboljim uslovima. To sigurno vodi ka stvaranju odličnih ekipa i mogućnosti da na najznačajnijim takmičenjima na tron dovedemo boje naše zastave“, izjavio je Stefan Stojačić.

U procesu obnove otvorenog košarkaškog terena na Limanu primenjena su inovativna rešenja za sportske podloge i terene svetski poznatog proizvođača kompanije Mapei. Teren na Limanu uz Mapei rešenja ima maksimalnu funkcionalnost, a visoka otpornost podloge omogućava igru u svim vremenskim uslovima, čime i ekipi pruža mogućnost da nastavi kvalitetne pripreme u narednom periodu.

„Porodične vrednosti protkane su kroz naš svakodnevni rad. Smelost, intuicija, istraživanja, inovacije i nove ideje su tekovine koje čuvamo. Stoga, ne treba da čudi što smo postali partneri sa Stefanom Stojičićem, čiji je teren na Limanu rekonstruisan. Uz Mapei rešenja i materijale, teren na kome je Stefan ubacio svoj prvi koš, spreman je za generacije budućih šampiona u Srbiji – zemlji košarke i basketa. Sama činjenica da u jednoj ulici na Limanu imamo dve ekipe koje nose svetska odličja je dovoljan razlog da investiramo u buduće pobednike koji će, bukvalno, sa terena u svojoj ulici doći do uspeha i medalja.“ – izjavio je Nenad Cvetković, direktor Mapei Srbija.

Grad Novi Sad se ponosi njihovim uspesima i uvek je spreman da ih podrži i omogući dobre uslove za treniranje svojih sportista. „Pored toga što važi za ozbiljan regionalni sportski centar i mesto gde se održavaju značajne sportske manifestacije, žive i treniraju mnogi uspešni sportisti, Novi Sad je prepoznat i kao svetski centar basketa 3 na 3. Zahvaljujući basketašima koji su stasavali na limanskim terenima, Srbija je visoko pozicionirana na mapi ovog sporta, plasirala se među prve tri ekipe na Olimpijadi i više puta utemeljila kao najbolja na svetu. Želimo da podržimo i sve one koji tek započinju svoje prve sportske korake, one koji se basketom bave rekreativno, kao i neke buduće šampione. U saradnji sa kompanijom Mapei, rekonstruisali smo postojeći i sada imamo novi moderan teren. Hvala Stefanu Stojačiću i kompaniji Mapei što prepoznaju značaj razvoja sporta i negovanja zdravog načina života u našem gradu. Siguran sam da će ovaj teren postati omiljeni prostor za okupljanje građana i novo urbano obeležje Novog Sada.“ izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

O Jelena Filipović

Proveri takođe

Na rekonstruisanom terenu na Limanu BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE, Gradski Magazin

Na rekonstruisanom terenu na Limanu BASKETAŠ STEFAN STOJAČIĆ STVARA NOVE ŠAMPIONE

Nedavno završene Olimpijske igre i uspesi naših sportista, privukli su pažnju javnosti, ali su je …

Paraolimpijci, Šampioni svaki dan – oni koji ne odustaju, Gradski Magazin

Šampioni svaki dan – oni koji ne odustaju

Srbiјu је nа Pаrаоlimpiјskim igrаmа prеdstаvljаlо dеvеtnаеst spоrtistа, u disciplinаmа stоni tеnis, аtlеtikа, plivаnjе, strеljаštvо, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin