Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja, Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja, Gradski Magazin

Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja

Nuvilab iz Južne Koreje pobednik FoodTech StartUp takmičenja za 2023.

U sklopu Weekend.16 dodeljene su nagrade najuspešnijim učesnicima popularnog FoodTech StartUp Competitiona, a ovogodišnji pobednik je Nuvilab iz Južne Koreje. Reč je o takmičenju za startupove čiji je cilj pronalazak novih talenata i kreativnih ideja i podrška uspešnih potencijala u svetu prehrambene i ugostiteljske industrije, dok je najveći fokus usmeren na osmišljavanje dugoročnih rešenja koja će pomoći u savladavanju savremenih izazova u globalnoj gastronomskoj zajednici. Iza ovog sjajnog projekta stoje Maistra Hospitality Group, Infobip, Kaufland i agencija Pepermint.

Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja, Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja, Gradski Magazin
Na Weekend.16 nagrađeni najuspešniji učesnici inovativnog gastronomskog takmičenja 3

“Kako je naša kompanija krenula da raste, želeli smo da se globalno proširimo. Tako smo došli do ovog takmičenja i shvatili da bi to bila odlična prilika za dalji razvoj naše firme i za proširenje na evropsko tržište”, rekao je pobednik Aydeen Lee, Global Business Development Manager Nuvilaba, naglašavajući razlog zbog kojeg su odlučili da se prijave na FoodTech StartUp Competition. Pobedničko rešenje Nuvilaba prati inovativnost, održivost i korišćenje napredne tehnologije, a reč je o proizvodu koji sadrži kamere i skenere pomoću kojih analiziraju ostatke hrane na tanjirima, dok AI obrađuje prikupljene podatke i daje savete kako smanjiti food waste.

Novost na drugom po redu FoodTech StartUp takmičenju je što su ove godine proglasili još jednog pobednika zbog velikog interesovanja malih i regionalnih inovatora. Pobednik nove kategorije retail je Ruralina, startup iz Splita, čije digitalno rešenje pruža jednostavnu interakciju među ljudima, proizvođačima i organizacijama, omogućujući malim dobavljačima da se razvijaju kroz njihovu platformu.

“Jako smo ponosni da je ovo već druga godina FoodTech StarUp Competitiona. Na natjecanje su se prijavili startupovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije, naša regija, međutim imali smo startup iz Italije, Indije, Južne Koreje, Sjedinjenih Američkih Država pa čak i s Haitija. Naš doseg više nije region, nego mi kada imamo nešto zanimljivo postižemo globalni reach i to je nešto fascinantno. Takođe, ove godine smo imali pravi izazov prilikom odabira pobednika jer nas je puno inovativnih rešenja oduševilo, rekla je Tina Lupieri.

Ovogodišnje izdanje FoodTech StartUp takmičenja započelo je još u maju na jednom od vodećih evropskih gourmet festivala – Weekend Food Festivalu. Takmičenje okuplja startupove čije delovanje pripada jednoj od sedam kategorija, uključujući: Agriculture Tech, Food Science, Food Product i Health Coaching, Food & Hospitality services, Food Supply Chain & Retail, Food Delivery i Food Waste. Koncept FoodTech Startup Competition razvijen je po uzoru na globalne trendove, a glavni cilj je pružiti jedinstvenu digitalnu platformu novim, perspektivnim igračima na kulinarskoj sceni u probijanju na svetsko tržište.

Nakon dodele nagrada, najavljeno je i novo, treće izdanje Weekend Food Festivala koji će se održati od 19. do 21. aprila 2024. godine u Rovinju zbog kojeg će ovaj šarmantni gradić ponovno postati središte svetski poznatih chefova, ugostitelja i svih foodija, i izvor senzacionalnih mirisa i okusa.

Više detalja o FoodTech takmičenju možete pronaći ovde.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA, Gradski Magazin

NIJEDNA ĆELIJA U ORGANIZMU NE MOŽE PRAVILNO DA FUKCIONIŠE BEZ DOVOLJNE KOLIČINE DHA

Vid, nervni sistem, kardiovaskularni sistem, imunski sistem – doslovno svaka ćelija u našem organizmu zavisi …

, Promocija MotorLanda u Vespa Baru, Gradski Magazin

Promocija MotorLanda u Vespa Baru

AK Kompresor organizovala je promociju MotorLanda u Vespa Baru, novog prodajnog salona i servisa za …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin