Najboljim studentima Univerziteta u Beogradu 150 stipendija, Gradski Magazin

Najboljim studentima Univerziteta u Beogradu 150 stipendija

Izvor: Tanjug

Najbolji studenti Univerziteta u Beogradu, njih 150, dobiće od Grada stipendiju od po 88.000 dinara, a konkurs će biti raspisan sutra

Kako je precizirala Gradska uprava, stipendija će se isplaćivati četiri meseca, a njen neto iznos za studente visokoškolskih ustanova je 22.000 dinara po korisniku stipendije. Studentima prirodno-matematičkog usmerenja biće dodeljene 74 stipendije, društveno-humanističkih nauka 48 stipendija, a 28 stipendija studentima umetničkog usmerenja. U ovoj godini biće dodeljeno 150 stipendija studentima Beogradskog univerziteta, a konkurs će biti objavljen na sajtu grada Beograda www.beograd.rs. “Drago mi je što, nakon što smo povećali iznos jednokratne pomoći za nezaposlene porodilje, možemo na ovaj način da pomognemo i studentima. Kao što smo i obećali, svaki put kad se otvori prostor u budžetu, mi ćemo ta novčana sredstva da usmerimo na one kojima je to najpotrebije”, poručio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

On je dodao da će se na navedeni način stipendirati 150 najboljih studenata Univerziteta u Beogradu sa po 22.000 dinara mesečno. “Želimo da se odgovorno ponašamo sa novcem naših sugrađana i zato vrlo pažljivo raspolažemo sredstvima u budžetu. U tom smislu mislim da je ovo važna odluka jer na ovaj način stimulišemo studente da ostanu u zemlji i da shvate da se svaki rad isplati”, rekao je Mali.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Specijalna ponuda tokom meseca štednje u Eurobank Direktnoj, Gradski Magazin

Specijalna ponuda tokom meseca štednje u Eurobank Direktnoj

Povodom meseca štednje, Eurobank Direktna ove jeseni vraća štednju ponudu u centar pažnje svojih klijenata. …

Irena Vujović., VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA, Gradski Magazin

VUJOVIĆ I ŠAPIĆ: KOORDINISANOM AKCIJOM DO ČISTIJEG BEOGRADA

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarali su danas o …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin