Najbrža pasta u tri koraka, Gradski Magazin

Najbrža pasta u tri koraka

Izvor: stvarukusa

Gastro vodič: Najbrža pasta u tri koraka

Sastojci

3 kašike maslinovog ulja
4 čena belog luka
1 manji luk, iseckan
800 ml konzerviranog paradajza
1 veza zelja, očišćenog
šaka svežeg bosiljka
500 g testenine po želji
4 šolje vode (960 ml)
100 g rendadog kačkavalja
so
biber
aleva paprika
tucana paprika

Priprema

U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri. Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost , a pasta će biti spremna za služenje. Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzoj večeri. Ako želite da ovu večeru učinite malo jačom, dodajte 150 g iseckane i propržene slaninice.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Vukov spomenik, VUKOV SPOMENIK IDE NA RESTAURACIJU: Kip će biti obnovljen u Smederevu, Gradski Magazin

VUKOV SPOMENIK IDE NA RESTAURACIJU: Kip će biti obnovljen u Smederevu

Počela je obnova zapuštenog spomenika Vuku Karadžiću, koji se nalazi na uglu Bulevara kralja Aleksandra …

voz do Pančeva, VOZOM DO PANČEVA SREDINOM DECEMBRA, Gradski Magazin

VOZOM DO PANČEVA SREDINOM DECEMBRA

Od sredine decembra biće uvedena četiri polaska na relaciji Breograd – Pančevo – najavio je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gradski Magazin