Izvor: stvarukusa
Gastro vodič: Najbrža pasta u tri koraka
Sastojci
3 kašike maslinovog ulja
4 čena belog luka
1 manji luk, iseckan
800 ml konzerviranog paradajza
1 veza zelja, očišćenog
šaka svežeg bosiljka
500 g testenine po želji
4 šolje vode (960 ml)
100 g rendadog kačkavalja
so
biber
aleva paprika
tucana paprika
Priprema
U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri. Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost , a pasta će biti spremna za služenje. Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzoj večeri. Ako želite da ovu večeru učinite malo jačom, dodajte 150 g iseckane i propržene slaninice.