Najbrža pasta u tri koraka, Gradski Magazin

Najbrža pasta u tri koraka

Izvor: stvarukusa

Gastro vodič: Najbrža pasta u tri koraka

Sastojci

3 kašike maslinovog ulja
4 čena belog luka
1 manji luk, iseckan
800 ml konzerviranog paradajza
1 veza zelja, očišćenog
šaka svežeg bosiljka
500 g testenine po želji
4 šolje vode (960 ml)
100 g rendadog kačkavalja
so
biber
aleva paprika
tucana paprika

Priprema

U velikoj šerpi zagrejte ulje, pa na njemu prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta. Zatim dodajte sve preostale sastojke, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri. Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Kada je gotovo, neće biti potrebe da se bilo šta cedi, jer će testenina da upije tečnost , a pasta će biti spremna za služenje. Dodajte rendani kačkavalj i uživajte u brzoj večeri. Ako želite da ovu večeru učinite malo jačom, dodajte 150 g iseckane i propržene slaninice.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

Proglašen pobednik Neoplanta nagradnog konkursa „Napravi kobasicu po svom ukusu”

Nagradni konkurs kompanije Neoplanta „Napravi kobasicu po svom ukusu“, koji je trajao četiri nedelje, završen …

BEO ZOO-VRT, BEO ZOO-VRT SLAVI ROĐENDAN! Za decu do 15 godina DANAS BESPLATAN ulaz!, Gradski Magazin

BEO ZOO-VRT SLAVI ROĐENDAN! Za decu do 15 godina DANAS BESPLATAN ulaz!

Ulaz u Beogradski zoološki vrt, koji slavi 86. rođendan, je za decu do 15 godina …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin