zmija, NAJEZDA ZMIJA u Beogradu! Na ovim lokacijama ih ima NAJVIŠE, Gradski Magazin

NAJEZDA ZMIJA u Beogradu! Na ovim lokacijama ih ima NAJVIŠE

Pronađene su u gotovo svim delovima grada!


Kišovito i sparno vreme koje je danima prisutno u Srbiji pravi je raj za zmije koje poslednjih dana možemo videti i u centru Beograda. Tako je smuk viđen na Dorćolu, ribarica na Vračaru, belouška na Novom Beogradu. Kako navode u “Veterini Beograd”, samo od početka juna njihove ekipe u prestonici uhvatile su čak 23 zmije.

Međutim, i zmije koje ne spadaju u grupu otrovnica mogu da ujedu. Poznavaoci ističu da zmije najčešće ujedaju u samoodbrani ako je hvatate, gazite ili saterate u ćošak iz kojeg nema gde da pobegne.

Grubić ističe da ukoliko građani primete zmiju, nipošto ne smeju sami da je hvataju, već treba da pozovu ekipu “Veterine Beograd” koja je obučena baš za takvu intervenciju.

– Ne izigravajte heroja kada ugledate zmiju i nemojte je dirati. Inače, one se mnogo više plaše nas, nego mi njih. Uglavnom se iskradaju u sumrak, a potom miruju do jutra, kada se pokreću sa prvim zracima sunca. Trude se da budu neprimetne i njima je u glavi samo da pojedu svoj plen i odu – kaže Grubić.

Prema njegovim rečima, nakon što ekipa “Veterine Beograd” izađe na teren i uhvati zmiju, ona se potom vraća u prirodno stanište.

– Zmije su zakonom zaštićene i zabranjeno je ubijati ih. Uhvaćene zmije uglavnom vraćamo na Veliko ratno ostrvo, a one, nakon što jednom pretrpe stres, više se nikada ne vraćaju na mesto gde su uhvaćene – uverava Grubić.

Građani često umeju da uzmu stvari u svoje ruke, a da ne misle o posledicama svojih postupaka. Tako su zmije, koje su se našle ispred jednog dorćolskog kafića, nakon što su uhvaćene, završile u obližnjem kontejneru.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Alo

O Marija S.

Proveri takođe

, Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru, Gradski Magazin

Elegantan dom uz komode u kašmir dekoru

Ukoliko želite istaknuti detalj u vašem enterijeru, razmislite o komodi. Pored izraženog stila, komoda je …

, Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena, Gradski Magazin

Kompanija Yanfeng je lider u globalnoj borbi protiv klimatskih promena

Kompanija Yanfeng kontinuirano se zalaže za sprečavanje klimatskih promena, pa je treći put zaredom od …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin