vakcine, NAJNOVIJI PODACI: Više od 300.000 Beograđana primilo treću dozu vakcine!, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

NAJNOVIJI PODACI: Više od 300.000 Beograđana primilo treću dozu vakcine!

U Beogradu već 300.000 građana primilo treću, buster, dozu vakcine, a svakodnevno se povećava broj onih koji primaju prvu dozu, izjavila je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je gostujući na Tv Pink iznela podatke da je u Beogradu do sada dato 1.938.000 doza, odnosno prvom dozom vakcinisano je 837.000 građana, što je više od 60,39 odsto, dok je revakcinisanih 800.000 osoba ili 57 procenata.

– Od trenutka uvođenja kovid propusnica, odnosno od prošlog ponedeljka, u Beogradu se povećava broj vakcinisanih prvom dozom. Kada pogledamo rezultate, u pretprošloj nedelji prvom dozom vakcinisalo se između 800 i 1.000 građana dnevno, a već prošle nedelje ta cifra se kretala između 1.400 i 1.600 osoba. To je i dalje mnogo manje nego u martu i aprilu, kada se dnevno prvom dozom vakcinisalo oko pet hiljada ljudi, ali je važno da vidimo povećanje i zato moramo svaki dan da apelujemo na građane da je vakcinacija jedini put da se izvučemo iz ove situacije – rekla je Stanisavljević.

Ona je naglasila da struka treba što više da razgovara sa mladima i dodala da su takva iskustva sa terena.

– Važno je da se svakodnevno činjenicama i istinom borimo protiv teorija zavere i netačnih informacija koje se plasiraju. A istina je, kako kažu lekari, da je u svetu danas dato više od šest milijardi doza vakcine – rekla je Stanisavljević.

Ona je navela da ohrabruje broj vakcinisanih među mladima u Beogradu starosti od 18 do 30 godina, i sa procentom od 33,3 odsto, prestonica najbolja u Srbiji.

– Raduje nas da imamo tri gradske opštine, Stari grad, Vračar i Savski venac, koje su prešle 50 odsto kad je u pitanju vakcinacija mladih. S druge strane Obrenovac, Lazarevac i Sopot ostali su na ispod 20 odsto vakcinisanih u toj populaciji. Zato svaki dan radimo na terenu, štampaju se edukativni materijali, brošure, organizuju se tribine o značaju vakcinacije – rekla je Stanisavljevićeva.

Ona je naglasila da trenutno rade dva vakcinalna punkta u tržnim centrima u Ušću i Beogradu na vodi.

– U njima je organizovana vakcinacija svakog dana od 12 do 20 časova, otvoreni su više od tri nedelje i do sada se u njima vakcinisalo oko deset hiljada Beograđana. Odlučili smo da otvorimo još četiri vakcinalna punkta i od 15. novembra biće moguće vakcinisati se u Tržnom centru u Rajićevoj, TC „Stadion”, u Beošoping centru, a pregovaramo sa „Ikeom” i još jednim tržnim centrom u Novom Beogradu. Pored toga mi u gradu imamo 25 punktova po svim domovima zdravlja kao i halu 7 Beogradskog sajma koji radi svaki dan od 8 do 16 časova – istakla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu.

Ona je dodala da su svi punktovi dostupni, još rade kol-centri u svim gradskim opštinama i stariji ljudi koji se teško kreću kao i invalidi mogu pozvati i ekipa će doći u njihov dom da ih vakciniše.

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!, Gradski Magazin

Evo šta priprema Tranzit posle “krvave” noći!

Vikend za nama u prestonici obeležila je “krvava” tematska žurka pod nazivom “Niske strasti” u …

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!, Gradski Magazin

Rokfelerovi plaćenici udaraju na Vučića preko Vrnjačkog panoramskog točka!

Brojne organizacije sa platnog spiska Rokfeler fondacije, ne štede ni novac ni ljudstvo, a sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin