cena kvadrata, NAJSKUPLJI KVADRAT JE NA SAVSKOM VENCU: Podaci Gradskog sekretarijata za upravu o cenama novogradnje, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

NAJSKUPLJI KVADRAT JE NA SAVSKOM VENCU: Podaci Gradskog sekretarijata za upravu o cenama novogradnje

Najskuplji stan u prvom kvartalu ove godine u Beogradu prodat je na teritoriji opštine Savski venac, gde je budući vlasnik za kvadrat izdvojio 373.000 dinara.


Dok je najmanja prosečna cena od 92.000 po kvadratu zabeležena u Mladenovcu. Stan na Savskom vencu od 72 kvadrata, što je ujedno i bila najveća prodata kvadratura za prva tri meseca, plaćen je 26 miliona dinara.

Najmanja kvadratura prodata je na terititoriji opštine Palilula gde je kvadrat plaćen 180.000, a ukupna površina stana bila je 49 kvadrata. Na Starom gradu prosečna cena kvadrata bila je oko 300.000, na Vračaru 260.000, Voždovcu 220.000, a na Novom Beogradu 270.000 dinara.

– Prosečna površina prodatih stanova u novogradnji iznosila je 59 kvadrata, dok je prosečna cena iznosila 252.816 dinara po kvadratu – objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za upravu, sektor građevinarstva. – Podaci se preuzimaju iz administrativnog izvora podataka registra cena nepokretnosti koji vodi Republički geodetski zavod, a analizom su obuhvaćeni kupoprodajni ugovori za novoizgrađene stanove u gradskim naseljima.

Osim u Mladenovcu, povoljnije cene kvadrata bile su i u ostalim rubnim opštinama. Prosečna cena kvadrata u Obrenovcu kretala se oko 110.000 dinara, a uglavnom su se prodavali stanovi do 60 kvadrata. U Lazarevcu je bilo potrebno izdvojiti oko 105.000 dinara, a stanovnici ovog dela grada uglavnom su se odlučivali da pazare stanove površine oko 50 kvadrata. Takođe, statistika nije obuhvatila teritorije opštine Grocka, Surčin, Sopot i Barajevo jer u ovim opštinama nije registrovana kupoprodaja najmanje tri novoizgrađena stana.

NAJSKUPLJA KUĆA 5 MILIONA EVRA

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda, u prvoj polovini ove godine najskuplja kuća u Srbiji prodata je za pet miliona evra i nalazi se na teritoriji opštine Savski venac. Takođe, prema istim podacima najskuplje garažno mesto plaćeno je čak 40.000 evra na Čukarici.

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan, Gradski Magazin

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan

Kompanija Nestlé obogatila je svoj portfolio novim Nestlé Corn Flakes pahuljicama, prelivenih ukusom jagode i …

Kyndryl i Veritas Technologies najavljuju globalno partnerstvo kako bi pomogli klijentima da se pozabave sajber pretnjama i primene rešenja za oporavak, Gradski Magazin

Kyndryl i Veritas Technologies najavljuju globalno partnerstvo kako bi pomogli klijentima da se pozabave sajber pretnjama i primene rešenja za oporavak

Kyndryl (Kindril), najveći svetski dobavljač usluga IT infrastrukture, i Veritas Technologies, lider u multi-cloud upravljanju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin