Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin

Najskuplji satovi

Najskuplji satovi: Drage dame, iznenadite vašeg muškarca za Božić i kupite mu neki od satova sa liste. Garantujemo da će biti oduševljen

 

Za ljude kažu da su kao satovi: neki žure, neki kasne, a neki su pokvareni. Izbor časovnika trebao bi da bude stvar ukusa, ali satovi danas predstavljaju stvar prestiža. Merilo vašeg “težinskog” stanja. Istina, dolaskom mobilnih telefona oni su izgubili funkciju i postali relativno skup komad nakita. Gradski magazin predstavlja najskuplje uređaje za merenje linearnog kontinuuma.

Na osmom mestu najskupljih satova nalazi se Patek Philippe 1953 Heures Universelles model 2523. Upravo ovaj primerak našao se na aukciji 2006. godine, gde je plaćen 2,9 miliona dolara. Odlikuje ga kućište od 18-karatnog zlata i polihromni brojčanik.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin
Ispred njega nalazi se model Patek Philippe 1928 Single Button Chronograph. Izrađen je od 18-karatnog belog zlata i to u vreme pada berze 1928. godine. Na brojčaniku ima i srebrnih detalja, a poznat je kao jedan od glavnih Patekovih modela. Cena, prava sitnica, 3,6 miliona dolara.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin

Šesto mesto drži takođe Patek Philippe sa modelom Platinum world Time. Napravljen daleke 1939. godine prvi je ručni časovnik koji je nošen na Mesecu. Možda baš zbog toga vredi 4,03 miliona dolara. Istina, i karta do Meseca iznosila bi manje.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin

Nešto skuplji model je “Švajcarac” Louis Moinet Meteoris. Brojčanik mu je izrađen od delova asteroida i meteorita. Poznat je kao svemirski sat. I cena je svemirska: 4,6 miliona dolara.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin
Mesto broj četiri: Hublot Diamond, vredan pet miliona dolara. Na njemu se nalazi 1.200 dijamanata težine 140 karata. Drži ih konstrukcija od 18-karatnog belog zlata.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin

Treće mesto rezervisano je za još jedan Patek Filip, model 1527. Kreiran 1943. godine, sa brojčanikom od 18-karatnog zlata, kao i sa srebrnim detaljima. Krase ga hronograf, mesečeva mena, datum i perpetualni, odnosno večni kalendar. Cena 5,6 miliona dolara.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin

Ukoliko vam nešto znači da u džepu držite 11 miliona dolara, za vas je komplikovani model sa komplikovanom cenom – “Patek Philippe supercomplication.” Ukrašen 18-karatnim zlatom, dizajniran je čitavih pet godina dok svetlost dana nije ugledao 1933. godine.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin

Na prvom mestu najskupljih satova nalazi se Patek Philippe iz 1933. godine, poznat kao “sveti gral među satovima.” Njegov prvi vlasnik, bankar Henri Grejvs, u najvećoj tajnosti ga je naručio od slavnog Pateka Filipa 1925. godine. Grejvs je tada poželeo najkomplikovaniji sat na svetu koji će imati dva lica i čak 24 dodatna podešavanja. Jedno lice sata je trebalo da pokazuje sve Mesečeve faze, a drugo zalazak i izlazak Sunca u Njujorku. Imao je alarm, štopericu i kalendar. Do 1999. godine sat je bio izložen u muzeju u Ilinoisu, a zatim ga je otkupio šeik Saud bin Mohamed al Tani za 11 miliona dolara. Nakon četrnaest godina posedovanja ovog sata pomenuti šeik ga je nedavno prodao za 18,7 miliona evra i – umro. Ovaj pripadnik kraljevske porodice Katara iznenada je preminuo u 48 godini, u svom stanu u Londonu. Prema podacima magazina “The Art Newspaper” Al Tani je od 1997. godine do danas na umetnine potrošio više nego bilo koji kolekcionar u svetu.

Najskuplji satovi, Najskuplji satovi, Gradski Magazin

Piše: Vasilij Golijanin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!, Gradski Magazin

Žiri dao Mađarima ubedljivu pobedu: Aquaworld iz budimpešte poneo prestižno “321 Srbija” priznanje!

Mađarski hotelski kompleks Aquaworld Resort Budapest poneo je titulu najboljeg regionalnog SPA hotela za 2024. …

, Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić, Gradski Magazin

Dodeljenja prestižna godišnja “321 Srbija” priznanja: Laureati ministri, humanitarci, gradonačelnici, kao i predsednik Vučić

Održan je drugi po redu godišnji “321 Srbija” događaj, a brojne visoke zvanice i gosti …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin