Najnovije Vesti
parking, NAPLATA PARKINGA POČINJE U PONEDELJAK, Gradski Magazin
Foto: Pixabay

NAPLATA PARKINGA POČINJE U PONEDELJAK

Delovi Blokova 19A i 23 na Novom Beogradu od 10. januara u “zelenoj zoni”.

Blokovi 19 a i 23 zvanično su od 27. decembra prošle godine ušli u sistem zonskog parkiranja, pa će tako žitelji ovog dela grada ubuduće mnogo lakše pronalaziti mesto za svog četvorotočkaša.

Oko 2.000 parking-mesta u blokovima 21 i 22, koji su do sada bili u “plavoj zoni”, ubuduće će pripadati “zelenoj”. Zone se u ovom delu prestonice proširuju na inicijativu građana koji zbog sve većeg broja automobila često nisu mogli da nađu slobodno parking-mesto oko svojih zgrada. Kontrola parkiranja, što je slučaj i u ostalim zoniranim delovima grada, biće obavljana radnim danima od 7.00 do 21.00 čas, a subotom od 7.00 do 14.00.

Mesečna povlašćena karta za stanare iznosiće 457 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom besplatna.

– Smatram da je ovo dobra ideja kako bi se unapredilo parkiranje, jer je nekada nemoguće naći slobodno mesto – kaže stanarka bloka LJiljana S.

– Kruži se i po nekoliko puta čekajući da komšija izađe, što stvara dodatno opterećenje.

Cena jeste pristojna i korektna, tako da očekujem da se brzo vide benefiti. Ostaje da se reši problem sa kradljivcima goriva, pošto sam zbog toga autombil morala na neko vreme da izmestim kod prijateljice na Banjicu. Ipak, kartu za “zelenu zonu” svakako ću uzeti, a cena je apsolutno prihvatljiva.

Parkiranje za posetioce bloka ograničeno je na 180 minuta i košta 41 dinar po satu, uz mogućnost doplate još sat za još 140 dinara. Stanari, koji imaju prijavljeno prebivalište u ulicama koje pripadaju blokovima 19a, 21, 22 i 23, a poseduju automobil na svoje ime, imaju pravo na povlašćenu parking kartu, koju mogu kupiti u poslovnicama “Parking servisa”, ali i putem elektronskog šaltera www.eparking.rs.

Izvor: PRessSerbia/Novosti

O Marija S.

Proveri takođe

led, U ULIČICAMA LED KAO STAKLO: Zbog neočišćenih delova, JKP “Beograd put” dobija od 30 do 50 prijava građana dnevno, Gradski Magazin

U ULIČICAMA LED KAO STAKLO: Zbog neočišćenih delova, JKP “Beograd put” dobija od 30 do 50 prijava građana dnevno

Snežne padavine i temperature ispod nule otežale su Beograđanima kretanje kroz grad, tačnije kroz sporedne …

zagađenje, MRAZ I SNEG DONELI ZAGAĐENJE: Povećano prisustvo štetnih materija u vazduhu, Gradski Magazin

MRAZ I SNEG DONELI ZAGAĐENJE: Povećano prisustvo štetnih materija u vazduhu

Mraz, povećana vlažnost vazduha i odustvo vetra, kao najnepovoljnije vremenske prilike, doprineli su povećanom prisustvu …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Gradski Magazin