Izvor: 24 sata kuhinja
Da biste uživali u savršenim burgerima, ne morate ići u restorane brze hrane. Uz ovaj recept, burgere možete spremiti sami na mnogo zdraviji način i za mnogo manje novca.
U vangli umešati mleveno meso s kečapom, senfom, vočesterom, i isitnjenim kiselim krastavcem i crvenim lukom. Začiniti. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Umesiti hleb, za burgere. Kada testo naraste, razmesiti jufke i poređati u pleh i peći na 180-200 stepeni 30 minuta. Napraviti dresing od majoneza, belog luka i peršuna. Krompir očistiti i iseći na tanke kolutove. Osušiti i pržiti u dubokom ulju. Formirati burgere i peći u gril tiganju. Kada su lepinje gotove iseći ih na pola, premazati dresingom staviti zelenu salatu, paradajz, burger, sir, crveni luk, poklopiti gornjom polovinom lepinje, probosti ražnjićem i poslužiti čips sa strane.