Najnovije Vesti
upravnika, Narodna bibiloteka Srbije dobila novog upravnika, Gradski Magazin

Narodna bibiloteka Srbije dobila novog upravnika

Izvor: Tanjug Foto: Blic

Vlada Srbije imenovala je Lasla Blaškovića za vršioca dužnosti upravnika Narodne bibiloteke Srbije i novi Upravni odbor biblioteke, objavljeno je u najnovijem “Službenom glasniku”

Rešnje o imenovanaju Blaškovića Vlada je donela 15. januara, a pre toga je razrešila Svetlanu Jančić sa mesta vršioca dužnosti upravnika Narodne biblioteke Srbije. Članovi novog Upravnog odbora Narodne biblioteke Srbije su Mihajlo Pantić (predsednik), Vladimir Kecmanović, Ivana Dimić, Vladislav Bajac i Ljubomir Branković. Prethodno je Vlada razrešila dužnosti u Upravnom odboru Gojka Tešića (predsednik), Miladina Ševarlića, Simu Potkonjaka, Radovana Belog Markovića i Ivanu Nikolić. Tešić, Marković i Ivana Nikolić razrešeni su na lični zahtev. Vlada je razrešila Dejan Ristića dužnosti državnog sekretara u Ministarstvu kulture i informisanja, na lični zahtev.

Vlada je imenovala Vladimira Dekića za vršioca dužnosti direktora Ansambla narodnih igara i pesama Srbije “Kolo” i imenovala predsednika i članove Upravnog odbora Jugoslovenske kinoteke. Za predsednika UO Jugoslovenske kinoteke postavljena je Jelena Mitrović, filmski i TV producent, producent u Filmskoj kući “Baš Čelik” iz Beograda, a za članove su imenovani: Miroslav Mogorović, producent iz Beograda, Igor Stanković, dipl. ekonomista, član Umetničkog saveta Filmskog centra Srbije, Goran Radovanović, dipl. istoričar umetnosti, slobodni filmski umetnik iz Beograda, Aleksandar Erdeljanović, upravnik Filmskog arhiva.

O Gradski Magazin

Proveri takođe

Dr sci. Emilija Stojanović, DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU, Gradski Magazin

DR SCI. EMILIJA STOJANOVIĆ (28) PREMA EXPERTSCAPE LISTI JEDNA JE OD TOP 10 BASKETBALL EKSPERATA U SVETU

Dr sci. Emilija Stojanović (28. godina) iz Niša, rangirana je u top 10 svetskih istraživača …

Kompanija Cvetković-Roškov otvorila je prvi Keller Williams market centar u Beogradu, Gradski Magazin

Kompanija Cvetković-Roškov otvorila je prvi Keller Williams market centar u Beogradu

Na današnjem skupu u Privrednoj komori Srbije predstavljene su novosti sa tržišta nekretnina. Otvaranjem prvog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.