, NASTAVNICI I ĐACI NAPRAVILI MAGIJU U HODNIKU ŠKOLE, Gradski Magazin

NASTAVNICI I ĐACI NAPRAVILI MAGIJU U HODNIKU ŠKOLE

, NASTAVNICI I ĐACI NAPRAVILI MAGIJU U HODNIKU ŠKOLE, Gradski MagazinZahvaljujući saradnji Roma Company i Škole za mašinstvo i umetničke zanate „Tehnoart Beograd“, jednoličan hodnik škole pretvoren je u veselu čaroliju, koja podstiče na kreativno razmišljanje i izražavanje likovnih sposobnosti.

Kada uđete u školu za mašinstvo i umetničke zanate „Tehnoart Beograd“ dočekaće vas neobičan oslikan hodnik. Sve je krenulo od ideje nastavnice škole Jelene Davičo (moja korekcija), koja je pre nekoliko godina predložila oslikavanje školskog hodnika, kako bi svima boravak bio lepši. Budući da školu pohađaju učenici umetnickih obrazovnih profila, ovaj način izražavanja pokazao se u punom sjaju, jer su učenici mogli da pokažu svoj besprekoran umetnički talenat.

„Slikanje po zidovima škole pružilo nam je bolji uvid u oslikavanje građevina koje je i najstarije umetničko izražavanje još od praistorije. Ova aktivnost nama, đacima, značila je višestruko, ulepšali smo školski  prostor, stekli smo nova znanja i veštine i proveli sjajan, nadasve kreativan vikend. Ideja da ceo hodnih izgleda kao ulica, više je nego genijalna, uspeli smo da dočaramo ujedno i lepotu i propadanje gradskih fasada kroz trodimenzionalnost prostora“, izjavila je Marija Jovanović, učenica 4 godine, smer konzervator kulturnik dobara.

„Pre svega hteo bi da se zahvalim firmi Roma Company na doniranom materijalu, a onda fenomenalnim učenicima i kolegama koji su realizovali ovaj divan projekat. Ovakva jedna akcija pokazuje sta je sve moguće kada se zajedničke snage udruže i koliko je malo potrebno da bi prostor oko nas napravili  lepsim i boljim za rad“, izjavio je Todor Pavlović, nastavnik crtanja i slikanja u školi Tehnoart Beograd.

Oslikavanje hodnika se pokazalo veoma uspešnim, na zadovoljstvo učenika, profesora i osoblja škole, a veliku podršku pružila je Roma Company, koja je obezbedila kompletan materijal za oslikavanje.

„Roma Company se zalaže za održivo poslovanje i uvek rado podržava akcije koje imaju veze sa mladima. Jako je lepo kada vidite da su učenici van nastave, uradili nešto što će ostati za buduće generacije. Da provode vreme u školi i onda kada nije njihova smena. Rezultati ove akcije vidiljivi su i kroz učvršćivanje timskog rada učenika, razvoj kreativnog razmišljanja i izražavanje likovnih sposobnosti,“ izjavila je Jelena Anđelković, menadžer za komunikacije u Roma Company.

„Tehnoart Beograd“ škola za mašinstvo i umetničke zanate je državna škola i nalazi se u podnožju zvezdarske šume. Nastala je na tradicijama nekadašnje Mašinske škole „Beograd“ (osnovane 1962. godine), a jedinstvena je obrazovna ustanova u Srbiji, koja svojim radom obuhvata dve naizgled nespojive oblasti – tehniku i umetnost.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu, Gradski Magazin

Baštenski komadi za sopstvenu prolećnu idilu

Kada nam dođu topliji dani, svi poželimo da što više vremena provodimo van kuće. Pored …

, Uživanje u prazničnoj trpezi, Gradski Magazin

Uživanje u prazničnoj trpezi

Uskršnji praznici su vreme radosti, obnove i zajedništva. Jedan od najlepših načina da se ove …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin