piramide, Nauka potvrdila: Piramide nisu faraonove grobnice, Gradski Magazin

Nauka potvrdila: Piramide nisu faraonove grobnice

Na naučnoj međunarodnoj konferenciji u Kairu nauka potvrdila: Piramide nisu faraonove grobnice

Na naučnoj međunarodnoj konferenciji u Kairu pod nazivom “Potraga za visokotehnološkim tragovima drevnih civilizacija” pet ruskih instituta za fiziku, matematiku i geometriju istraživali su na desetine najstarijih i superiornih piramida na platoima Gize, Sakare, Mejduma i Dahšura. Njihovi rezultati će vas iznenaditi.

Član ruske Akademije prirodnih nauka i istraživač s moskovskog Šmitovog instituta geofizičar dr. Oleg Khavroshkin je u više navrata sa svojim timom vršio snimanja geofizičkih polja piramida. Njegov zaključak je da Keopsova, Crvena, Kefrenova, Savijena i Snefruova piramida pokazuju osobine složenih antena sa četiri izmerene funkcije: kosmički detektor i prijemnik elektromagnetne energije; emiter elektromagnentih polja; akustična antena; i seizmička antena.

Eksperimenti na piramidama u Dahšuru pokazali su da se seizmoakustična emisija udesetostručuje na vrhu piramide što dokazuje da je ova građevina napravljena kao složena mašina za fokusiranje energije prema njenom vrhu. Replika Keopsove piramide napravljena je u okviru Instituta za teoretsku i eksperimentalnu biofiziku, koja je članica Ruske akademije nauka. Istraživanja je predvodio dr. D.V. Pancheluga koji je istraživao uticaj energije piramida na biološke sisteme. Eksperimenti sa semenjem dokazali su da kada se ostavi unutar piramide, seme brže raste u odnosu na kontrolni uzorak koji se nalazi van piramide.

Fizičar dr Sergei Siparov sa ruskog Istraživačkog Instituta hiperkompleksnih sistema u geometriji, govorio je o svrsi egipatskih piramida. Njegov zaključak je da je tu reč o visokotehnološkom energetskom generatoru. Piramida, prema njegovim istraživanjima, pojačava podzemna seizmička kretanja čak 20 puta, transformišući akustične talase u elektromagnetne. Po njegovom mišljenju, najstarije piramide na egipatskom tlu su služile kao “radio-lokatori” i “navigacioni uredaji” a različite dimenzije i oblici piramida stvarale su različite frekvencije.

Ruski istraživači dr O. Kozlova i A. Ermolaev analizirali su uzorke sa zidova prostorija unutar Crvene piramide. Uzorci materijala su uzeti na sastavima megalitnih blokova gde se pojavljuje gusta tekućina. Analiza je pokazala prisustvo stroncijuma i termalne aplikacije što upućuje da piramida “usisava” podzemna ulja. Ovi rezultati su u ravni istraživanja koja su eksperimentalno dokazala ulogu piramide kao vodenih pumpi. Geometrija piramide i njena pravilna orijentacija prema severu omogućuje ovim kompleksnim građevinama da iz zemlje povlače likvidne materijale.

Osnivač Instituta finslerove geometrije dr Dmitry Pavlov teoretski je dokazao vezu između finslerove geometrije (hiperbolična polja), električne tehnologije i tehnologije piramida. Akustična istraživanja J. J. Hurtaka u Kraljevoj odaji Keopsove piramide tokom 1990-ih predstavila je U. Granogger iz Nemačke. Zaključak je da ova prostorija selektuje određene niže frekvencije i višestruko ih pojačava. Upravo izabrane frekvencije imaju blagotvorni uticaj na moždane talase.

Rezultati konferencije pokazuju da ozbiljni istraživači eksperimentalnim putem dokazuju da piramide na tlu Egipta nisu građene u doba faraona koji nisu imali potrebna znanja ni tehnologiju. Veruju da se radi o starijoj i naprednijoj civilizaciji. Inače, do sada su postojale barijere radi kojih nezavisnim naučnicima nije bio dozvoljen pristup egipatskim piramidama. Tapiju na istraživanja polagao je jedino tim egiptologa dr. Zahi Hawassa. Konferencija u Kairu značajan je pomak u pravcu otkrivanja starosti i graditelja piramida, kao i načina i svrhe gradnje ovih misterioznih objekata.

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

EXIT, Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!, Gradski Magazin

Glasanje je počelo: EXIT ponovo u trci za najbolji evropski festival!

Višestruko nagrađivani EXIT festival i Sea Star koji EXIT tim organizuje u susednoj Hrvatskoj i …

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga, Gradski Magazin

Promocija dela „Sama među ljudima“ Ivane Blečić na Sajmu knjiga

Proteklog vikenda, na Sajmu knjiga, održana je promocija autorskog dela Ivane Blečić „Sama među ljudima“ …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin