, NELT OTVORIO CANDY FACTORY U ANGOLI Prepoznatljive žvake, lizalice i bombone iz Luande za celu Afriku, Gradski Magazin

NELT OTVORIO CANDY FACTORY U ANGOLI Prepoznatljive žvake, lizalice i bombone iz Luande za celu Afriku

, NELT OTVORIO CANDY FACTORY U ANGOLI Prepoznatljive žvake, lizalice i bombone iz Luande za celu Afriku, Gradski MagazinFabrika slatkih proizvoda Candy Factory, čiji je suvlasnik kompanija Nelt LDA, članica srpske Nelt Grupe iz Beograda, svečano je otvorena u Luandi, u Specijalnoj ekonomskoj zoni.

Svečanom događaju prisustvovao je veliki broj zvanica iz Angole i Evrope, uključujući i Ministra industrije i trgovine, Victora Fernandesa, koji je zajedno sa suvlasnicima simbolično presekao vrpcu nove fabrike.

„Investicije u novu fabriku su preko 20 miliona evra. Trenutno zapošljavamo 90, a očekujem da će za dve godine posao u fabrici pronaći preko 150 radnika. Sa proizvodnim kapacitetom od 6 700 tona godišnje, dnevna proizvodnja brzo će premašiti 15 tona bombona, lizalica i žvaka,“ izjavio je Boris Mačak, izvršni potpredsednik Nelt Grupe za afrička tržišta.

Nelt Grupa na svim tržištima Afrike na kojima posluje nastoji da implementira inovacije i savremene tehnologije, kako bi ostvarila vrhunski kvalitet usluga i poslovanja.

„Candy Factory ima ambiciju da bude nacionalno i regionalno prepoznata kao kompanija koja proizvodi angolske brendove. Verujem da ćemo snažno uticati na rast kategorije bombona, lizalica i žvaka, i da ćemo za ubrzo preuzeti vodeću ulogu u ovoj kategoriji sa 20% tržišnog udela,“ najavila je Milena Kiselički, direktorka operacija i razvoja Candy Factory.

Nelt je u saradnji sa lokalnom partnerskom kompanijom Oxbow i uz svesrdnu pomoć Vlade i razvojnih agencija Angole, realizovao ovaj greenfield projekat u roku od tri godine.

Nelt Grupa posluje u Angoli, Zambiji i Mozambiku, gde zapošljava preko 500 ljudi. Bavi se distribucijom svojih brendova Neoplanta i Fabrike dečije hrane i proizvoda globalno prepoznatih korporacija, kao što su P&G, Mars, Nestle, Colgate, Heineken, SC Johnson, Dr Oetker, Ferrero, Beiersdorf i druge.

Globalno, Nelt Grupa se sastoji od 18 kompanija koje posluju na 12 tržišta u Evropi i Africi sa 4500 zaposlenih i godišnjim prometom od preko 1 B EUR.

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin