Najnovije Vesti
Neoplanta Delikates budimska kobasica ocenjena najvišim ocenama od strane potrošača, Gradski Magazin

Neoplanta Delikates budimska kobasica ocenjena najvišim ocenama od strane potrošača

Neoplanta Delikates budimska kobasica ocenjena najvišim ocenama od strane potrošača, Gradski MagazinNacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) je u cilju unapređenja kvaliteta proizvoda i prilagođavanja istog potrebama i zahtevima krajnjih potrošača, sprovela ispitivanje indeksa zadovoljstva potrošača proizvodom budimska kobasica pet vodećih proizvođača dostupnih na našem tržištu.

Prema istraživanju koje je sproveo NOPS, Neoplanta Delikates budimska kobasica je po mišljenju potrošača ocenjena sa najvišim ocenama i okarakterisana kao najprodavanija u svojoj kategoriji.

„Istraživanje zadovoljstva potrošača proizvodom budimska kobasica različitih pet proizvođača obuhvatalo je anketni upitnik, kao i „slepo“ senzorno ocenjivanje ukusa proizvoda, što podrazumeva da su potrošači na licu mesta imali prilike da probaju proizvode i ocene ih, bez da su znali čiji je proizod. Prikupljeni rezultati, na osnovu anketnog ispitivanja, su pokazali da se prilikom kupovine proizvoda budimska kobasica, najveći broj potrošača opredeljuje za Neoplanta Delikates budimsku kobasicu (čak 33,14% potrošača, dok se za naredna dva proizvođača iz pitanja odlučilo 18,60%, odnosno 16,86% potrošača). Na osnovu ocena dobijenih analizom istraživanja prilikom „slepog“ senzornog ocenjivanja potrošača, dolazi se do zaključka da su potrošači, po pitanju boje, strukture, mirisa i ukusa budimske kobasice, najviše zadovoljni proizvođačem NEOPLANTA AD Novi Sad.“ – naglašavaju u NOPS-u.

Rezultati istraživanja NOPS-a pokazuju i da potrošači u značajnoj meri konzumiraju (čak 73,65% ispitanika izjavilo je da suvomesnate proizvode konzumira bar jednom nedeljno) i kupuju (94,74% potrošača koji su popunjavali anketni upitnik) suvomesnate proizvode, a kupovina se najčešće vrši u supermarketima i hipermarketima. Najviše od ukupnog broja anketiranih potrošača pripada starosnoj dobi između 21 i 40 godina, dok je polna struktura bila gotovo ujednačena. U direktnom poređenju sa glavnim konkurentima na tržištu, Neoplanta Delikates budimska kobasica se pokazala kao najčešći izbor i najbolje rangiran proizvod u svojoj kategoriji.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

gradskom prevozu, PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus, Gradski Magazin

PROMENE U GRADSKOM PREVOZU: Evo koliko putnika će moći da uđe u autobus

Svi prevoznici kao i Gradsko saobraćajno preduzeće dobiće obeveštenje o preporučenom broju putnika koji bi …

Dana primirja, PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima, Gradski Magazin

PARKING SLOBODAN, SVE RADI: Povodom obeležavanja Dana primirja, u sredu bez promene radnog vremena u svim trgovinskim lancima

Povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu, 11. novembra, veliki trgovinski lanci i tržni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.