, Neoplanta – jedina mesna industrija u Srbiji dobitnica IPPC dozvole, Gradski Magazin

Neoplanta – jedina mesna industrija u Srbiji dobitnica IPPC dozvole

Neoplanta je prva i jedina mesna industrija u Srbiji kojoj je dodeljena integrisana dozvola za prevenciju i kontrolu zagađenja životne sredine (IPPC), a koju dodeljuje Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine pri Ministarstvu zaštite životne sredine. Ova izuzetno značajna dozvola koja predstavlja najviši evropski standard u oblasti zaštite životne sredine je još jedna potvrda da je održivo poslovanje strateško opredeljenje Neoplante i da kompanija sve više investira u očuvanje prirode.

IPPC dozvola podrazumeva da kompanija racionalno upravlja svojim resursima i poštuje najviše standarde očuvanja prirodnih dobara, reciklaže otpada i smanjenja štetnih emisija. Kako bi dobila dozvolu, kompanija Neoplanta radila je posvećeno na ispunjenju visokih kriterijuma Ministarstva zaštite životne sredine u oblasti zaštite prirode, ali i raspoloživa sredstva stavila u službu „zelenih projekata“.

„Ponosni smo što smo se popeli još jedan stepenik više i ubrzali naš put ka ekološki svesnoj kompaniji. Dobijanje IPPC dozvole dokaz je da je proizvodnja u kompaniji Neoplanta usklađena sa najvišim evropskim standardima, i to je snažna poruka poverenja, pre svega našim vernim potrošačima, ali i poslovnim partnerima“, rekao je direktor Neoplante, Aco Tomašević. „Želimo da budemo primer i inspiracija drugim kompanijama da svoje poslovanje usmere ka očuvanju životne sredine“.

Neoplanta je u proteklom periodu uložila 2,5 miliona evra u savremeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koje sprečava uništavanje biodiverziteta u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, kao i u smanjenje emisije CO2.

Neoplanta je jedna od članica Nelt Grupe, koja posluje kroz 18 kompanija na 12 tržišta Evrope i Afrike, sa više od 4500 zaposlenih.

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj, Gradski Magazin

Transformacija vaše kuhinje u elegantni kulinarski raj

Kada pristupamo uređenju kuhinje, važno je obratiti pažnju na svaki detalj. Od izbora nameštaja i …

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin