, Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan, Gradski Magazin

Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan

, Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan, Gradski MagazinKompanija Nestlé obogatila je svoj portfolio novim Nestlé Corn Flakes pahuljicama, prelivenih ukusom jagode i slatke pavlake. Reč je o još jednom ukusu pahuljica bez glutena, sa dodatim vitaminima koji je namenjen ljudima čijem stilu i načinu života odgovaraju bezglutenski proizvodi.

Ljubitelji hranljivih i lakih jutarnjih obroka, osobe koje preferiraju bezglutensku ishranu, kao i osobe koje boluju od celijakije ili nekog oblika intolerancije na gluten, od sada mogu uživati u još jednom ukusu brenda Corn Flakes kompanije Nestlé.

„Gluten je pojam koji označava grupu proteina prirodno prisutnih u pšenici, ječmu, raži i ovasu, i sam po sebi nije loš niti štetan za većinu nas. Međutim jedan deo osoba pati od probavnih i drugih zdravstvenih tegoba nakon što konzumiraju proizvod koji sadrži gluten. Svesni ovog brzorastućeg problema, ali i činjenice da neki bezglutenski proizvodi ne nude isti ukus kao proizvodi koji sadrže gluten, prilikom izrade naših bezglutenskih pahuljica vodili smo računa da one budu i ukusne. Pored toga, obogaćene su vitaminima i mineralima kako bismo osigurali da se esencijalni hranljivi sastojci nalaze u svakoj posudi, a toliko su ukusne da će ih svi obožavati“, rekla je Koraljka Novina Brkić, regionalni nutricionista kompanije Nestlé Adriatic.

Procenjuje se da u Srbiji oko 70.000 ljudi boluje od celijakije, dok 1 do 3% opšte populacije na planeti živi sa celijakijom koja dva puta češće pogađa žene nego muškarce. Ovo oboljenje zahteva posebnu ishranu i oboleli često navode nemogućnost lakog pronalaska proizvoda bez glutena koji su hranljivi, ukusni, ali i pristupačni.

„Mi u okviru Udruženja Srbije za celijakiju, od svog osnivanja 2005. godine, zalažemo se za poboljšanje kvaliteta života obolelih od celijakije i njihovih porodica, kao i da sigurna i pravilno obeležena hrana bude uvek dostupna, obzirom da je striktna bezglutenska ishrana jedina terapija i veoma je zahtevna. Naša misija jeste da obezbedimo da svaka osoba u Srbiji obolela od celijakije ima dostupan lek (bezglutensko brašno) i što više prehrambenih proizvoda obeleženih oznakom ’bez glutena’. Nestlé bezglutenski proizvodi su označeni međunarodno priznatim znakom precrtane pšenice CGTM (Crossed Grain Trademark), kvalitetni su, ukusni i pre svega bezbedni za sve celijakičare koji moraju iz medicinskih razloga da izbegavaju gluten i rado ih preporučujemo“, navode iz Udruženja Srbije za celijakiju.

Kompanija Nestlé kontinuirano doprinosi i radi na rešavanju vodećih problema današnjice kada je reč o ishrani, donoseći sasvim novo iskustvo uživanja u jutarnjem ritualu. Nestlé Corn Flakes bezglutenske pahuljice idealne su za kombinovanje sa drugim proizvodima, bilo oni bezglutenski ili sa glutenom, u zavisnosti od životnih potreba, zato budite kreativni i uverite se u hranljivost i izvanredan ukus Nestlé proizvoda koje možete pronaći po pristupačnim cenama.

 

 

O Marija Nikolić

Proveri takođe

, „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU , Gradski Magazin

„OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U HAJD PARKU 

OKS i brend Jaffa cakes najavili jubilarni 30. Olimpijski dan „OLIMPIJSKI DAN“ 1. JUNA U …

, Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati, Gradski Magazin

Ako do sada niste, ova tri filma morate odgledati

Prolećni dani nas već dugo mame da sve svoje slobodno vreme provodimo napolju – pored …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin