Nestlé, Nestlé unapredio asortiman sladoleda za decu, Gradski Magazin

Nestlé unapredio asortiman sladoleda za decu

Nestlé unapredio asortiman sladoleda za decu; Kvalitetna užina i desert za najmlađe.

Jedna od najvećih dečijih radosti, kada je reč o omiljenoj letnjoj poslastici, jeste sladoled. Roditelji najbolje znaju koliko je važno da poslastica koju daju svojoj deci bude jedinstveni spoj dobrog ukusa i nutritivnog kvaliteta. Kompanija Nestlé posvećena je pronalaženju takvog spoja, vodeći se dobrim znanjem i stručnošću uz odrednicu „Kvalitet za decu”. Konstantnim unapređivanjem asortimana sladoleda za najmlađe Nestlé izlazi u susret roditeljima u njihovoj potrazi za adekvatnom poslasticom, koja osim nutritivne vrednosti mora da bude i izvrsnog ukusa da bi deca u njoj uživala.

Kada roditelji žele da njihova deca pojedu kvalitetnu užinu ili desert, Nestlé sladoledi predstavljaju pravi izbor, jer su osmišljeni u skladu sa načelima balansirane ishrane i zdravog stila života. Nestlé sladoledi za decu sadrže balansiranu dozu energije, šećera i masti po porciji prilagođenu najmlađima. Veoma je važno što, na ovaj način, deca razvijaju zdrave životne i prehrambene navike, jer se uče da konzumiraju proizvode koji im obezbeđuju sastojke neophodne za ispravan rast i razvoj  – ističe nutricionistkinja Vesna Zečević.

Sladoled od voćnih sokova ananasa i jabuke Pirulo Ananas, najnoviji je proizvod koji je osmišljen u saradnji sa lokalnim timom iz Nestlé fabrike sladoleda u Staroj Pazovi. Prednost ovog proizvoda namenjenog pre svega deci, jeste da sadrži isključivo prirodne arome i voćne sokove. Novi ukus ananasa koji je obeležio početak letnje sezone, sledi uspešan primer prethodnika iz Pirulo asortimana – Lubenice.

Roditelji mogu da ponude deci kao osveženje i još dva nova ukusa – Pirulo Sparkly i Cool Jagoda. Sparkly je vodeni sladoled ukusa pomorandže i jagode sa pucketavim bombonicama kao specijalnim iznenađenjem za sva čula, dok je Cool Jagoda novi vodeni sladoled koji može i da se popije. Najnoviji dečiji sladoledi iz kompanije Nestlé nastavak su dobrih rezultata posebne strategije koja u fokusu ima ishranu, zdravlje i zdrav život. Osim pomenutih noviteta, svi Nestlé sladoledi iz dečijeg asortimana poznati i iz prethodnih sezona kao što su Pirulo Lollipop, Nesquik i Cipiripi, takođe su nositelji odrednice„Kvalitet za decu” i predstavljaju idealnu užinu i desert tokom letnjih dana.

Da bismo dali procenu o hranljivoj vrednostI naših proizvoda uveli smo rigoroznu metodologiju, Nestlé sistem za nutritivno profiliranje proizvoda, zasnovanu na preporukama vodećih autoriteta u javnom zdravstvu, poput Svetske zdravstvene organizacije, koja se temelji na ocenjivanju proizvoda prema strogim nutritivnim kriterijumima. To znači da se u ispitivanju posebna pažnja pridaje količini energetske vrednosti proizvoda, količini dodatog šećera, soli, trans-masnih kiselina i zasićenih masnoća, kao i nutrijentima koji su specifični za pojedinu kategoriju, poput kalcijuma za mlečne proizvode. Ukoliko proizvod zadovoljava potrebne kriterijume dodeljuje mu se status proizvoda s kvalitetnim nutritivnim sastavom – objašnjava Aleksandra Malešević, nutricionistkinja kompanije Nestlé.

 

 

O Bojana Djurovic

GiO urednica, mail: bojana.djurovic@gradskimagazin.rs

Proveri takođe

, Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!, Gradski Magazin

Aquaworld Resort Budapest je idealan izbog za beg od vreline!

AQUAWORLD RESORT BUDAPEST JEDAN JE OD NAJLEPŠIH SPA HOTELA U OVOM DELU EVROPE, A ZA …

, Osećaj komfora u malim enterijerima, Gradski Magazin

Osećaj komfora u malim enterijerima

Uređenje malih prostorija može biti izazov, ali adekvatno planiranje je prilika za uživanje i buđenje …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin