ples somova, Neverovatna scena na obali Save: Ples somova iznenadio Beograđane (VIDEO), Gradski Magazin
Foto: Printscreen/Instgaram

Neverovatna scena na obali Save: Ples somova iznenadio Beograđane (VIDEO)

Neobičan prizor ugledali su stanovnici glavnog grada u subotu uveče šetajući pored reke Save. Naime, iz vode je izvesno vreme iskakalo jato riba koje su se praćakale po površini.

Iznenađujuću situaciju snimili su prolaznici i video okačili na društvene mreže. Među razlozima za ovakvo ponašanje riba navode se buka, opasnost od drugih životinja ili migracije…

Video-snimak brzo je privukao pažnju korisnika koji su se u komentarima zapitali zbog čega su ribe bile ovako “nemirne”. Neki su napisali da je reč o ribi tolstolobik koja, kada se uznemiri, zbog buke iskače iz vode.

Iako nije poznato da li je reč o ovoj vrsti, ribolovci su ranije isticali da ovakvo ponašanje nije neobično kod tolstolobika jer se dešava da jato ovih riba skače uvis od vibracije motora čamca ili ako ih napadne neka veća “zverka”. Osim toga, buka u ovom delu prestonice nije retka, pa mnogi misle i da su se ribe “uzbunile” od muzike iz obližnjih splavova.

 

S druge strane, iskakanje iz vode nekad može biti povezano i sa migracijama. Na primer, mnogi ribolovci znaju da se šarani često otkrivaju skokovima na određenom mestu, što se dešava kada ove ribe počnu da se okupljaju pre početka “selidbe”.

Snimak riba kako iskaču iz Save pribrao je i dosta komentara, pa su se izdvojile i neke šaljive opaske: “Padala je kiša, pa su iskakale da se kupaju”, “Neko lovi na struju”, “Kao da se kuvaju u malo većem loncu”, “Igraju kolo”…

(Gradski magazin/ Novosti)

O Marija S.

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin