Škola poslovnih veština, Škola poslovnih veština organizuje novo predavanje: Nils Ragnar Kamsvag Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, Gradski Magazin

Škola poslovnih veština organizuje novo predavanje: Nils Ragnar Kamsvag Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji

Tema predavanja: Preduzetništvo u Norveškoj

 Predavanje će biti održano u četvrtak, 5. marta 2015. godine, sa početkom u 18 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1.

Njegova ekselencija, Nils Ragnar Kamsvag (Nils Ragnar Kamsvåg), ambasador Kraljevine Norveške je karijerni diplomata koji je tokom jednog perioda, početkom devedesetih godina, radio i u poslovnom sektoru i to za jednu od najvećih kompanija Norsk Hidro. U Ministarstvu spoljnih poslova Kraljevine Norveške radi od 1981. godine. Diplomatsku karijeru je gradio u raznim zemljama. U Bejrutu je radio tokom perioda građanskog rata, a zatim u Rimu. U Briselu je bio član tima koji je svojevremeno pripremao procedure za učlanjenje Norveške u Evropsku uniju. Diplomatski put nastavio je u Pekingu, Jerusalimu, a nakon pomenutih ambasadorskih pozicija radio je u Norveškom ministarstvu spoljnih poslava u Odeljenju za Zapadni Balkan. Ambasador Kamsvag, ove godine, uspešno završava svoj petogodišnji mandat u Beogradu.

Cilj projekta Škola poslovnih veština je da pruži mladima znanje i veštine s kojima se ne susreću u toku redovnog obrazovanja, a sve kako bi se smanjila nezaposlenost i kako bismo unapredili i što bolje iskoristili intelektualni kapital mladih ljudi u zemlji. Neke od tema kojima se Škola poslovnih veština bavi su: preduzetništvo, liderstvo, diplomatski odnosi, komunikacija, odnosi sa javnošću, timski rad, psihologija uspeha, poslovna etika, ljudska prava, lokalni razvoj, demokratija.

Naši predavači su eminentni stručnjaci iz Srbije i inostranstva. Do sada smo imali čast da ugostimo dr Džona Lenoksa (profesora sa Univerziteta Oksford), dr Jurgena Spisa (direktora instituta za Humanističke nauke), Tonija O’Brajana (direktora Britanskog saveta za Zapadni Balkan), Laurenta Stokvisa (Ambasadora Holandije za Srbiju i Crnu Goru), Stefena Fiša (izvršnog direktora Ernst & Young-a), Gi Đokena (izvršnog direktora UNESKO centra za mir iz Vašingtona), Slavicu Pavlović (Finansijskog direktora Eurobanke) i mnoge druge.

Nova sezona predavanja započeta je gostovanjem dobitnice Nobelove nagrade za mir za 2003. godinu, dr Širin Ebadi iz Irana, koje je održano 22. oktobra 2014. na Građevinskom fakultetu.

Škola poslovnih veština, Škola poslovnih veština organizuje novo predavanje: Nils Ragnar Kamsvag Ambasador Kraljevine Norveške u Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji, Gradski Magazin

O Gradski Magazin

Proveri takođe

, Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost, Gradski Magazin

Odabir idealnog trpezarijskog stola – estetika, dimenzije i funkcionalnost

Kada razmišaljamo o odabiru dobrog trpezarijskog stola, postoji nekoliko faktora na koje bi trebalo da …

, Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra, Gradski Magazin

Noć muzičkog i vizuelnog spektakla uz Samsung Galaxy S24 Ultra

U srcu Beograda, 22. juna Luka Beograd postala je epicentar ljubitelja muzike, pretvorivši se u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Gradski Magazin